21.4 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăPoliticăGeorge Simion, liderul AUR, merge la românii din străinătate

George Simion, liderul AUR, merge la românii din străinătate

George Simion, liderul AUR, merge la românii din străinătate, într-un turneu care cuprinde șapte țări.

„Am plecat spre frații de peste hotare! La acest sfârșit de săptămână ajungem la românii din Spania, Belgia, Anglia, Germania, Italia, Irlanda și Austria”, anunță un mesaj postat pe internet de George Simion. Sâmbătă, copreședintele AUR s-a aflat la Madrid, iar duminică, 30 ianuarie, se află la Londra și la Dublin. Întâlnirea de la Dublin (Republica Irlanda) ar fi ultima din această deplasare.

Potrivit anunțului de pe internet, George Simion participă la „adunări generale” ale românilor din țările menționate. Este probabil o referire la adunări generale ale filialelor AUR din afara României. Deputatul AUR precizează că și-a cumpărat bilete de avion la companii low cost, pentru a nu afecta prea mult bugetul Parlamentului României.

Cum comentează românii din străinătate vizita copreședintelui AUR

Membrii AUR din afara României par a fi bine organizați. Un răspuns la anunțul lui George Simion se referă, de exemplu, la situația din Germania. „În landul Bayern se află cei mai mulți români. Iar landul Hessen (Frankfurt) are cea mai bine organizată filială AUR din Germania. În Berlin încă nu am reușit să formăm o echipă”, precizează această postare.

Alte replici la anunțul lui George Simion cer o „Europă a națiunilor”. Acest concept coincide cu ideile naționaliste promovate de partidul AUR.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Poliția daneză investighează două explozii în apropierea Ambasadei Israelului din Copenhaga

Poliția din Copenhaga a anunțat că investighează două explozii produse miercuri în apropierea Ambasadei Israelului, situată în nordul capitalei daneze. Potrivit autorităților, nu au...

România, Grecia și Bulgaria cer suprataxarea celor mai ieftini producători și traderi din energie

Ministrul Energiei a declarat că nu este nici drept, nici normal ca Europa de Est să plătească pentru energie, prețuri mult mai mari decât...

Consiliul de Securitate al ONU se reunește de urgență pentru a discuta escaladarea conflictului în Orientul Mijlociu

Consiliul de Securitate al ONU va organiza miercuri o ședință de urgență pentru a aborda creșterea tensiunilor în Orientul Mijlociu, a anunțat președinția elvețiană...
Ultima oră
Pe aceeași temă