7.8 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăInternaționalPoliția irlandeză face anchetă pentru trafic de persoane după găsirea a 14...

Poliția irlandeză face anchetă pentru trafic de persoane după găsirea a 14 migranți într-un container

Poliţia irlandeză a anunţat miercuri deschiderea unei anchete pentru trafic de persoane după descoperirea a 14 migranţi într-un container frigorific care a sosit luni cu feribotul în portul Rosslare (sud-estul Irlandei), notează AFP, potrivit agerpres.ro.

Agenţii poliţiei irlandeze au fost “avertizaţi de autorităţile britanice”, ceea ce le-a permis să aştepte sosirea navei împreună cu serviciile de urgenţă, a precizat sursa într-un comunicat.

Feribotul a acostat în micul port Rosslare luni, în jurul orelor 03.00. Cei nouă bărbaţi, trei femei şi doi copii care se aflau acolo au fost examinaţi de medici şi sunt “stare bună de sănătate”.

Ministrul irlandez al transporturilor, Eamon Ryan, a exprimat miercuri presei “uşurarea” sa, după ce traversarea de câteva zeci de ore într-un container frigorific a stârnit temeri legate de posibila hipotermie sau asfixiere a pasagerilor.

Agenţii poliţiei din Wexford (sud-estul Irlandei) şi echipele de la biroul naţional al serviciilor de imigrare anchetează în prezent circumstanţele sosirii lor, în colaborare cu Europol la Haga.

Poliţia irlandeză nu a oferit informaţii despre naţionalitatea celor 14 pasageri.

“Dacă decid să ceară azil (…) vom încerca să le procesăm cererea cât mai repede posibil”, a spus premierul irlandez Leo Varadkar.

Potrivit media irlandeze RTE, zece dintre pasageri sunt kurzi, trei vietnamezi şi un turc, iar vasul a sosit din portul belgian Zeebrugge.

Poliţia britanică din Cornwall (sud-vestul Angliei) a fost alertată datorită unui apel de urgenţă al unuia dintre pasageri, a adăugat sursa.

Purtătorul de cuvânt al Asociaţiei irlandeze a transportatorilor rutieri, Eugene Drennan, a declarat pentru RTE că containerul care transporta migranţii a fost încărcat într-un camion la sud de Paris şi a apreciat că a fost un “mare noroc” că nu au existat decese în aceste condiţii.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Serghei Lavrov acuză Republica Moldova că încearcă să rupă formatul 5+2 privind reglementarea transnistreană

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a acuzat conducerea Republicii Moldova că încearcă să distrugă formatul de negocieri 5+2 privind reglementarea transnistreană şi a...

Fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, aduce lămuriri despre candidatura sa la președinția României

Fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, aduce lămuriri cu privire la o posibilă candidatură a sa la președinția României, despre care s-a tot...

Robert Negoiță va candida la Primăria Sectorului 3 din partea PSD

Marți, în cadrul ședinței de Birou Permanent al PSD București, a fost validată în unanimitate propunerea PSD Sector 3 pentru candidatura lui Robert...
Ultima oră
Pe aceeași temă