25.3 C
București
joi, 11 aprilie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaPoliția din Ucraina a salvat o fetiță de 6 ani dintr-un bloc...

Poliția din Ucraina a salvat o fetiță de 6 ani dintr-un bloc asediat de la Bahmut

Poliția din Ucraina a salvat o fetiță de 6 ani dintr-un bloc ce se afla sub asediu la Bahmut.

Arina a fost găsită locuind cu bunicii ei într-un bloc de apartamente dărâmat din Bahmut.

După ce a trecut prin zăpadă uriașă pentru a ajunge la Arina, polițistul Pavlo Diachenko și doi colegi de lupta au condus-o pe Arina în orașul din apropiere, Sloviansk, pentru a se reîntâlni cu mama ei, Halina Danilchenko.

“Am auzit că un obuz a explodat în curte, de aceea m-am temut atât de mult”, a spus mama copilei, însărcinată în 24 de luni, potrivit orange.ro.

Diachenko a declarat că în Bahmut trăiesc încă aproximativ 200 de copii. Orașul găzduia aproximativ 70.000 de oameni înainte de război, dar oficialii spun că acum au mai rămas doar câteva mii de locuitori.

“Ne întâlnim cu familiile care sunt încă acolo și încercăm să le convingem să accepte să fie evacuate, fie întreagă familie, fie copiii. Deoarece copiii trebuie să trăiască într-un mediu pașnic”, a spus el pentru Reuters.

Poliția din Ucraina a salvat o fetiță de 6 ani de la Bahmut, fiindu-i explicate pericolele care sunt dacă rămâne acolo

A trebuit să o convingă cu blândețe pe Arina să părăsească Bahmut, explicându-i pericolele de a rămâne.

“Mai sunt alți copii cu care te poți juca aici?” – a întrebat-o Diachenko pe față găsită în Bahmut.

“Nu”, a răspuns ea și a început să plângă.

“Trebuie să fii într-un loc sigur. Înțelegi?”, a spus un alt ofițer: “Se trage mult aici?

Arina a dat doar din cap ca răspuns.

Unul dintre ofițeri i-a pus apoi o cască portocalie strălucitoare pe cap, explicându-i: “Este pentru când ieșim afară, că să nu te lovească nimic în cap”.

Au părăsit clădirea în zgomotul bombardamentelor, s-au urcat într-o dubă și au plecat.

Marți seară, Statul Major General al Forțelor Armate ucrainene anunță că Bahmut a fost din nou atacat de forțele rusești, precum și localitățile Klischiivka și Kurdiumivka, aflate la sud de acest oraș. Miercuri, Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei a declarat că forțele ucrainene au respins 8 atacuri rusești în regiunea Donețk.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Germania a trimis în Ucraina un nou lot de ajutor militar

Germania a trimis în Ucraina un nou lot de ajutor militar, care a inclus, printre altele, vehicule blindate, muniție şi rachete – transmite, miercuri,...

Elveția va găzdui conferința de pace pentru Ucraina, pe baza propunerii lui Zelenski

Elveția, țară neutră, va găzdui, în luna iunie 2024, o conferință dedicată restabilirii păcii în Ucraina, în urma propunerii pe care a avansat-o, în...

USR cere eliminarea taxei pe boală, integral

În doar o săptămână, premierul Marcel Ciolacu a ajuns la a treia variantă de modificare a taxei pe boală. USR cere PSD-PNL să înceteze...
Ultima oră
Pe aceeași temă