12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiPoliția a fost văzută în fața ambasadei Ucrainei de la Madrid

Poliția a fost văzută în fața ambasadei Ucrainei de la Madrid

Un ofițer de securitate de la ambasada Ucrainei din Madrid a fost rănit când a deschis o scrisoare-bombă adresată ambasadorului miercuri (30 noiembrie), iar Kievul a ordonat consolidarea securității la toate reprezentanțele sale din străinătate.

Scrisoarea care a sosit prin poșta obișnuită și nu a fost scanată a provocat „o rană foarte mică pe inelarul mâinii drepte” a angajatului, după ce acesta a deschis-o în grădina ambasadei, a declarat oficialul guvernului spaniol, Mercedes Gonzalez, pentru radiodifuziunea Telemadrid. Acesta a mers la spital singur, pe picioarele lui, pentru tratament, potrivit Reuters.

Scrisoarea a fost adresată ambasadorului Serhii Pohoreltsev, a spus ea. În urma incidentului, ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba a ordonat tuturor ambasadelor Kievului din străinătate să consolideze „de urgență” securitatea, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului.

Ambasada Ucrainei de la Madrid a fost ținta unei scrisori-bombă ce a rănit pe unul din angajații de la securitate fără a-i provoca răni grave

Kuleba a spus că făptașii „nu vor reuși să intimideze diplomații ucraineni sau să-și oprească munca zilnică pentru apărarea Ucrainei și contracararea agresiunii ruse”.

Detectivii cercetau incidentul, ajutați de anchetatorii criminaliști și de informații, a declarat poliția spaniolă. Înalta Curte din Spania va conduce ancheta.

Ambasada Ucrainei transmite bilanțul oficial al războiului

Ambasada Ucrainei la București transmite bilanțul oficial al războiului. Astfel, din 27 până în 28 februarie, au murit în bombardamente sau sub focurile de armă 352 de ucraineni. Tragic este faptul că printre victime se numărră și foarte mulți copii.

Bilanțul oficial al războiului: Informații pe câmpul de luptă
Potrivit ambasadei Ucrainei la București, în zilele de 27 și 28 februarie, inamicul a continuat să lovească Kiev, Cernihiv, Sumy și Harkov în nord și Herson, Zaporizhia, Mariupol în sud, fără avansuri majore.

S-au intensificat atacurile deliberate împotriva obiectivelor civile, precum și atacurile, inclusiv din Belarus, asupra aerodromurilor militare și civile, punctelor de comandă militară, instalațiilor de apărare aeriană. A fost vizată de atacuri infrastructura importantă, așezările și unitățile din zonele de apărare.

Pierderi ucrainene din 27 februarie:
În 27 februarie, au fost uciși 352 de ucraineni, printre care 14 copii. Peste 1684 persoane au fost rănite, printre care 116 copii.

Bilanțul oficial al războiului: de la începutul atacului Rusiei, la kiev, au murit 9 civili, inclusiv un copil, 4 persoane necunoscute, 18 militari și luptători ai apărării teritoriale. 106 persoane au fost rănite, dintre care 47 civili, inclusiv 3 copii. 16 copii au fost uciși de la începutul invaziei ruse.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

MAE: Unul din cele două grupuri de români blocați în Aeroportul din Dubai a ajuns acasă

Unul dintre cele două grupuri de cetăţeni români blocaţi în Aeroportul Internaţional Dubai a revenit în ţară, joi, cu o cursă care a operat...

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...

Comisia de Disciplină a FRF a decis! Pedepse înjumătățite pentru Dinamo și UTA

Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal a suspendat parţial sancţiunile cluburilor Dinamo şi UTA, care primiseră iniţial câte patru meciuri fără spectatori...
Ultima oră
Pe aceeași temă