Proiectele vizează, în primul rând, gospodăriile vulnerabile energetic, dar și populația generală care va beneficia de sprijin pentru instalarea echipamentelor eficiente energetic
Listele publicate de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene includ atât operatori economici admiși, cât și respinși, după o etapă detaliată de contestații. Firmele aprobate sunt cele care vor implementa proiecte, oferind servicii de reabilitare termică și instalare de panouri solare în gospodării. Ministerul a finalizat etapa de selecție și soluționare a contestațiilor pentru firmele de construcții și instalații care vor implementa proiecte finanțate prin schemele PNRR I4 și I7, scrie Hotnews.
Investiția I4 oferă granturi sub formă de bonuri valorice pentru instalarea de panouri solare și baterii, vizând accelerarea utilizării energiei din surse regenerabile în gospodării, iar investiția I7 propune granturi similare pentru creșterea eficienței energetice a locuințelor prin reabilitare termică și anvelopare.
Fondurile PNRR vor permite gospodăriilor vulnerabile să obțină vouchere pentru panouri solare și baterii, dar fără să acceadă la statutul de prosumator. Într-o țară în care peste 30% din populație este afectată de sărăcia energetică, aceste investiții vor avea un impact major. Reabilitarea termică și instalarea panourilor solare contribuie la obiectivele climatice ale României și Uniunii Europene, reducând consumul de energie și emisiile de gaze cu efect de seră.
Urmărește România Liberă pe Google News, Linkedin, Twitter, Facebook și Youtube