14.4 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiPiloţii British Airways vor suspenda activitatea în septembrie

Piloţii British Airways vor suspenda activitatea în septembrie

Piloţii British Airways urmează să intre în grevă pe 9, 10 şi 27 septembrie din cauza undei dispute privind plata, au declarat reprezentanţii British Airline Pilots Association (Balpa), potrivit BBC.

Greva de trei zile – prima întreprinsă de piloţii British Airways – ar putea provoca perturbări severe, întrucât Balpa reprezintă aproximativ 90% din piloţii companiei aeriene.

Uniunea a spus că grevele sunt o „ultimă soluţie” apărută pe fondul unei „frustrări enorme” cauzată de conducerea companiei aeriene.

Conducerea British Airways a numit greva „nejustificată” şi a spus că Balpa „distruge” planurile de călătorie ale clienţilor.

Uniunea a declarat că British Airways a respins un „mai multe pachete salariale” care au fost propuse pentru soluţionarea litigiului de remunerare şi că este vorba de un decalaj de aproximativ 5 milioane lire sterline între propunerile celor două părţi.

Din cauza zborurilor anulate, cei de la British Airways au declarat că au primit aproape 40.000 de apeluri în primele 24 de ore şi că lucrează non-stop pentru a ajuta la remedierea problemelor clienţilor.

Cele mai citite

Ideologia ucide spiritul olimpic

Sportivii din Rusia și din Belarus au fost excluși de la Jocurile Olimpice din anul acesta de la Paris, lăsând să participe doar cei...
Ultima oră
Pe aceeași temă