Anul 2024 a adus o evoluție pozitivă pentru piața rezidențială, datorită condițiilor mai atractive de accesare a creditelor ipotecare comparativ cu 2023. Cu toate acestea, oferta de locuințe a continuat să scadă, atât în sectorul vânzărilor, cât și al închirierilor.
Potrivit ZF, în ciuda scăderii ofertei, piața imobiliară din 2024 a fost marcată de lansarea unor proiecte noi și finalizarea altora, iar tranzacțiile au rămas constante.
Ramona Babiuc, directorul general de vânzări al Eden Capital Development, consideră că piața are perspective pozitive pe termen lung, iar apetitul românilor pentru investiții imobiliare rămâne ridicat.
„Toate aceste dezvoltări şi volumul acesta de vânzări ne arată că Bucureştiul are nevoie de locuinţe. Dacă nu ar fi cerere, noi nu am construi şi nu am vinde. Consider că e un lucru bun pentru noi, dar totodată şi pentru economie. Banii dacă nu se rotesc nu fac alţi bani, aşa că cererea din prezent e un lucru bun din toate punctele de vedere”, a declarat Ramona Babiuc în cadrul emisiunii ZF Live.
Cererea ridicată, motor al economiei
Conform reprezentanților Eden Capital Development, cererea constantă pentru locuințe noi indică o dinamică sănătoasă pe piața imobiliară și contribuie pozitiv la economie.
Proiectele de regenerare urbană, precum Cortina Park, sunt exemple ale modului în care investițiile în imobiliare pot transforma zonele orașului și pot răspunde cererii tot mai mari din partea populației.
Urmărește România Liberă pe X, Facebook și Google News!