9.9 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăInternaționalPeste 3000 de dealeri auto îi cer lui Joe Biden să oprească...

Peste 3000 de dealeri auto îi cer lui Joe Biden să oprească inițiativa privind vehiculele electrice

O coaliție formată din peste 3.000 de dealeri auto din SUA îi cere președintelui Joe Biden, printr-o scrisoare deschisă, să stopeze inițiativa considerată agresivă a administrației sale privind vehiculele electrice, potrivit jurnalul.ro.

Demersul vizează în special standardele de emisii de gaze de eșapament impuse de administrația Biden de la începutul acestui an, care sunt cele mai aspre reglementări federale de acest tip emise vreodată, arată sursa citată.

Conform reglementărilor propuse de Agenția pentru Protecția Mediului (EPA), majoritatea achizițiilor de vehicule noi vor fi din cele electrice în decurs de un deceniu.

„Aceste vehicule sunt ideale pentru multe persoane și credem că atractivitatea lor va crește în timp”, au scris dealerii în scrisoarea adresată lui Biden. „Realitatea, însă, este că cererea de vehicule electrice din prezent nu ține pasul cu afluxul mare de BEV-uri (vehicule electrice cu baterii) care sosesc la dealerii noștri, determinat de reglementările actuale. BEV-urile se îngrămădesc pe loturile noastre”, au mai arătat dealerii auto în scrisoarea lor deschisă.

„Anul trecut, existau multe speranțe și multă agitație în legătură cu vehiculele electrice”, continuă scrisoarea. „Dar acest entuziasm a stagnat. Astăzi, oferta de BEV-uri nevândute este în creștere, deoarece acestea nu se vând nici pe departe la fel de repede cum ajung la dealerii noștri – chiar și cu reduceri mari de preț, stimulente din partea producătorilor și stimulente guvernamentale generoase”, au mai precizat dealerii.

Scrisoarea a mai menționat că există multe probleme cu care se confruntă industria vehiculelor electrice, cum ar fi lipsa infrastructurii de încărcare, instabilitatea rețelei energetice și lipsa unor rezerve de minerale fiabile, vitale pentru bateriile vehiculelor electrice.

Pe de altă parte Joe Biden și-a stabilit anterior obiectivul de a se asigura că 50% dintre mașinile achiziționate sunt electrice până în 2030. Liderul de la Casa Albă a declarat că normele vor oferi o „cale clară pentru o creștere continuă a vânzărilor de vehicule electrice”.

VIDEO: Musk se întâlnește cu oficialii lui Biden la Washington

Elon Musk, directorul executiv al Tesla, s-a întâlnit vineri (27 ianuarie) la Washington cu doi înalți oficiali de la Casa Albă pentru a discuta despre modul în care producătorul auto și președintele Joe Biden ar putea colabora pentru a avansa producția de vehicule electrice și a accelera electrificarea rețelelor de vehicule din SUA.

Musk s-a întâlnit cu John Podesta, un stâlp al Partidului Democrat, care este consilierul principal al lui Biden pentru inovare în domeniul energiei verzi, și cu Mitch Landrieu, care supraveghează cheltuielile pentru infrastructură, a precizat Casa Albă.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Grav abuz DNA. Șapte ani de închisoare degeaba pentru Adamescu, într-un dosar instrumentat

Într-un caz care a ridicat serioase semne de întrebare cu privire la legalitatea și integritatea procurorilor anticorupție, Tribunalul București a emis o hotărâre...

Proiectul de OUG pentru comasarea alegerilor, în transparență publică. Localele și europarlamentarele vor avea loc pe 9 iunie

Ministerul Afacerilor Interne a pus, joi, în transparenţă publică, proiectul ordonanţei de urgenţă privind măsurile avute în vedere pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru membrii din...

El Comandante Florinel o salvează pe FCSB. Roș-albaștrii s-au impus la Voluntari

FCSB s-a impus cu scorul de 2-1 pe terenul celor de la FC Voluntari, grație „dublei” lui Florinel Coman, și a refăcut diferența de...
Ultima oră
Pe aceeași temă