7.7 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăInternaționalPeste 200 acțiuni de protest au loc sâmbătă în Franța față de...

Peste 200 acțiuni de protest au loc sâmbătă în Franța față de reforma pensiilor propusă de Guvern

Peste 200 de acțiuni de protest au loc sâmbătă în orașele din Franța unde oamenii protestează față de reforma pensiilor propusă de Guvern.

Franța se confruntă sâmbătă cu a șaptea zi de manifestații împotriva planurilor de reformă a pensiilor ale președintelui Emmanuel Macron. Anterior, grevele au afectat rafinăriile, transportul public și alte servicii publice, conform jurnalul.ro.

Protestul a început în luna ianuarie fiind organizat de o coaliție a principalelor sindicate franceze. Sindicaliștii speră să mențină presiunea asupra guvernului pentru a retrage reforma, a cărei principală măsură este prelungirea cu doi ani a vârstei de pensionare până la 64 de ani.

Potrivit cifrelor ministerului de Interne, la protestele de sâmbătă ar putea să participe până la un milion de persoane. În total, au fost autorizate 200 de marșuri în întreaga țară, care se desfășoară pe parcursul zilei.

Alte proteste la nivel național vor avea loc pe 15 martie.

Mii de oameni sunt la acțiuni de protest în Franța împotriva planurilor de reformă a pensiilor ale președintelui Macron

Grevele la nivel național din Franța împotriva planurilor de reformă a pensiilor ale președintelui Emmanuel Macron au adus perturbări pe scară largă în serviciile de trenuri, livrările de combustibil, profesorii și-au părăsit locul de muncă și chiar colectorii de gunoi, în a șasea zi de proteste.

Șeful sindicatului CGT, Philippe Martinez, a declarat pentru Reuters că problema este dacă Macron își „respectă” cetățenii, potrivit Reuters.

Planurile lui Macron sunt de a crește vârsta de pensie cu doi ani, la 64 de ani.

Propunerea de a face oamenii să lucreze mai mult este profund nepopulară în rândul publicului larg, arată sondajele de opinie. Protestele de stradă au avut loc în peste 300 de orașe.

Planurile de reformă a pensiilor lui Macron au generat proteste în Franța, sindicatele acționând la unison

Principalele sindicate din Franța au acționat până acum cu o unitate rară, dar zilele și săptămânile următoare vor fi un test al capacității lor de a menține acel front unit.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Robert Negoiță va candida la Primăria Sectorului 3 din partea PSD

Marți, în cadrul ședinței de Birou Permanent al PSD București, a fost validată în unanimitate propunerea PSD Sector 3 pentru candidatura lui Robert...

statuie de 1 milion de euro a lui Mihai Viteazul sau parcare supraetajată?

În orașul Zalău, un proiect de amploare a declanșat un adevărat val de controverse. Este vorba despre planul de a amplasa o statuie...

Robert Negoiță va candida la Primăria Sectorului 3 din partea PSD

Marți, în cadrul ședinței de Birou Permanent al PSD București, a fost validată în unanimitate propunerea PSD Sector 3 pentru candidatura lui Robert...
Ultima oră
Pe aceeași temă