2.9 C
București
marți, 12 noiembrie 2024
AcasăSănătatePeste 100.000 de români cu infecţii respiratorii acute, în ultima săptămână

Peste 100.000 de români cu infecţii respiratorii acute, în ultima săptămână

Un număr de 103.860 de cazuri de infecţii respiratorii acute – gripă clinică, IACRS şi pneumonii – au fost raportate în perioada 20 – 26 martie, a informat, joi, Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Potrivit INSP, s-au înregistrat cu 3,9% mai multe cazuri comparativ cu săptămâna precedentă.

„Variaţia în plus faţă de media calculată de 78.746 cazuri din aceleaşi săptămâni din cinci sezoane pre-pandemice (2015 – 2019) a fost de 31,2%. Numărul de cazuri înregistrat în aceeaşi săptămână a ultimului sezon epidemic (2019 – 2020) a fost de 57.086”, a precizat INSP.

În perioada 20 – 26 martie, au fost raportate 1.984 de cazuri de gripă clinică la nivel naţional, comparativ cu 2.356 cazuri înregistrate în săptămâna precedentă.

Cele mai multe cazuri de gripă clinică au fost raportate în municipiul Bucureşti (447) şi în judeţele Timiş (244), Cluj (192) şi Prahova (165), în restul judeţelor numărul de cazuri fiind mai mic de 100.

În acelaşi interval, au fost înregistrate 108 cazuri de gripă confirmate de laborator (15 cu virus AH1, 50 cu virus gripal A nesubtipat şi 43 cu virus gripal B).

Conform INSP, de la începutul actualului sezon, au fost confirmate 92 decese cu virus gripal, dintre care: 57 cu virus gripal tip A H1 (din care o coinfecţie cu SARS-CoV-2 şi VRS şi o coinfecţie cu VRS), 13 cu virus gripal tip A H3 (din care două coinfecţii cu SARS-CoV-2), 22 cu virus gripal tip A, nesubtipat (din care patru coinfecţii cu SARS-CoV-2).

Până la data de 26 martie, au fost vaccinate antigripal 1.482.174 p persoane din grupele la risc, cu ser distribuit de Ministerul Sănătăţii. 

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

UE alocă fonduri pentru apărare: Bruxelles a anunțat modificări importante privind alocarea fondurilor de Coeziune

Fondul de Coeziune devine sursă de finanțare pentru industria de armament și mobilitate militară Țările UE au posibilitatea de a redirecționa o parte din resurse...

Dobânzile mari, munții greu de escaladat ai creditării

Dobânzile la creditele din România au devenit o provocare copleșitoare pentru consumatori și companii, o călătorie economică pe teren accidentat, care contrastează puternic cu...

INS: Salariul mediu brut a crescut în septembrie, cu variații în sectoarele economiei

Câștigul salarial mediu brut din România a ajuns în septembrie 2024 la 8.553 lei, cu 1,3% mai mult față de luna anterioară, conform datelor...
Ultima oră
Pe aceeași temă