Mai multe percheziții au avut loc marţi în Germania, în cadrul unei investigaţii extinse privind exportul în Rusia a unor substanțe chimice care pot fi utilizate în industria militară pentru fabricarea de armament neurotoxic, informează publicaţiile Süddeutsche Zeitung şi Die Zeit.
Percheziţiile au avut loc la şapte obiective situate în orăşelul Lilienthal, în oraşele Bremen, Bremerhaven şi Konstanz.
Parchetul din Stade, în landul Saxonia Inferioară, a anunţat că investigaţia vizează cazuri de încălcare a reglementărilor privind exporturile de materiale de către firma Riol Chemie GmbH. Surse judiciare au declarat că sunt suspectate peste 30 de cazuri de exporturi de substanţe chimice de uz militar în Rusia, potrivit cotidianul.ro.
Conform anchetatorilor, există suspiciuni că au fost exportate substanţe chimice care pot fi utilizate pentru fabricarea de arme biologice precum agentul neurotoxic Noviciok.
Aceste percheziții din Germania ce vizează exportul în Rusia a unor substanțe din industria militară vin după o serie de investigații asupra activităților serviciilor ruse de spionaj.
Un exercițiu NATO ce privește sistemele de arme desfășurate în Ucraina are loc în Germania
Un exercițiu NATO ce privește sistemele de arme desfășurate în Ucraina are loc în Germania în aceste zile.
Forțele NATO din 19 țări s-au aflat la Grafenwoehr, Germania, miercuri (20 iulie) pentru un exercițiu multinațional de artilerie.
Potrivit organizatorilor, aproximativ 2.400 de soldați din Statele Unite, Regatul Unit și din întreaga Europă au participat la exercițiile Dynamic Front 22 care au ca scop „sporirea gradului de pregătire, letalitatea și interoperabilitatea” în urma invaziei Rusiei în Ucraina, potrivit NATO.
Acest exercițiu al NATO cu arme din Ucraina nu este prima dată când se desfășoară, el crescând de la an la an
„În timp ce ne uităm la ceea ce se întâmplă în estul nostru, vedem artileria de ambele părți ale conflictului Rusia-Ucraina jucând un rol esențial”, a spus generalul-maior al armatei americane Stephen Maranian, „deci, cu atât mai important că luăm acum acest exercițiu pe care îl facem de ani de zile și îl creștem…”
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!