5.8 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăȘtirile zileiPentagonul a fost „încurajat” de decizia de a ridica controlul asupra majorității...

Pentagonul a fost „încurajat” de decizia de a ridica controlul asupra majorității promoțiilor militare

Pentagonul, prin purtătorul de cuvânt, generalul de brigadă Patrick Ryder, a declarat reporterilor marți (5 decembrie) că a fost încurajat de decizia senatorului american Tommy Tuberville de a ridica controlul asupra majorității promoțiilor militare, potrivit Reuters.

 „ Suntem încurajați de știri și vom continua să rămânem implicați cu senatorul Tuberville și cu Senatul în mod direct, pentru a îndemna ca toate reținerile asupra tuturor nominalizărilor noastre, fie generali, fie ofițeri de pavilion, să fie ridicate pentru a-i include pe cei nominalizați pentru patru stele”, a adăugat Ryder.

Ryder a spus că decizia lui Tuberville lasă 11 generali de patru stele cu promovările blocate și l-a criticat pentru că a creat fricțiuni în rândul gradelor înalte, lucru care subminează pregătirea militară.

Top secret / Pentagonul pregătește trimiterea trupelor speciale în Ucraina

O informație apărută în The Washington Post, potrivit căreia Pentagonul a cerut în secret Congresului reluarea programului de finanțare a US Special Operation Forces (trupele speciale ale SUA), naște temeri că acestea vor fi trimise în Ucraina. În ultimele războaie ale SUA, prezența lor în teatrele de război au pregătit desantul escadrilelor militare și al armatelor regulate. Generalii bătrâni susțin că există printre militari o poftă nebună de intervenție în conflictul ruso-ucrainean.

În cazul în care Congresul va aproba finanțarea trupelor speciale ale Pentagonului, iar acestea vor fi trimise în Ucraina, practic declarația SUA de război contra Rusiei e iminentă.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Teodosie a demonstrat că barba te ajută să nu se vadă cât de ciuntit ieși de la Sinod

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, le-a demonstrat tuturor bărbaților, prin propria exemplificare, de ce este benefic să porți...

Teodosie a demonstrat că barba te ajută să nu se vadă cât de ciuntit ieși de la Sinod

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, le-a demonstrat tuturor bărbaților, prin propria exemplificare, de ce este benefic să porți...

statuie de 1 milion de euro a lui Mihai Viteazul sau parcare supraetajată?

În orașul Zalău, un proiect de amploare a declanșat un adevărat val de controverse. Este vorba despre planul de a amplasa o statuie...
Ultima oră
Pe aceeași temă