22.4 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăIncognitoPensiile militare nu sunt și nu pot fi considerate pensii speciale, susține...

Pensiile militare nu sunt și nu pot fi considerate pensii speciale, susține ministrul Apărării

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, insistă asupra faptului că pensiile militare “nu sunt și nu pot fi considerate pensii speciale”.

Ministrul Tîlvăr s-a referit la această chestiune în contextul în care guvernul Ciucă, din care face parte, se pregătește să emită “Ordonanța austerității”, menită să reducă cheltuielile statului.

“În ceea ce privește pensiile militare, repet și cu această ocazie, acestea nu sunt și nu pot fi considerate pensii speciale. Îi rog pe cei care fac presiuni pentru tăierea drepturilor pensionarilor militari să se gândească la ce efecte ar putea avea asemenea decizii asupra retenției  personalului militar aflat spre finalul carierei, oameni foarte bine pregătiți și aflați în funcții la vârful ierarhiei, precum și asupra proiectelor de viitor ale tinerilor care și-ar dori o carieră militară”, a declarat ministrul Apărării, potrivit unui comunicat de presă al MApN.

Ministrul a făcut această declarație cu prilejul unei vizite la unități ale Forțelor Navale din garnizoana Constanța. Vizita s-a desfășurat la data de 11 mai 2023.

Ministrul a amintit și faptul că domeniul Apărării primește, în anul 2023, 2,5 la sută din PIB.

 “Alocarea unui buget de 2% din PIB în ultimii șase ani, ridicat la 2,5% din acest an, a permis derularea unor programe de înzestrare care asigură capabilități solide de apărare pentru România. Dar, indiferent cât de performante ar fi avioanele de luptă, mașinile blindate, rachetele, corvetele sau fregatele noastre, ele au nevoie de oameni pregătiți și motivați în contextul creșterii nivelului de expertiză cerut în prezent de domeniul apărării. Și vă asigur că avem permanent în vedere găsirea celor mai bune soluții pentru a vă asigura dumneavoastră, celor care serviți țara în cadrul Armatei României, condițiile decente de muncă și viață pe care le meritați”,  a declarat ministrul Tîlvăr.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Consilier PSD sub control judiciar pentru fraudă cu fonduri europene

În dimineața zilei de vineri, în jurul orei 04:00, procurorii Direcției Generale Anticorupție (DGA) Buzău, sprijiniți de trupele speciale ale IPJ Buzău, au...
Ultima oră
Pe aceeași temă