24.1 C
București
vineri, 12 aprilie 2024
AcasăPoliticăPensiile de peste 4.000 de lei nu vor fi impozitate. PSD a...

Pensiile de peste 4.000 de lei nu vor fi impozitate. PSD a votat împotriva propunerii PNL 

PSD a votat, în Comisia de Buget, împotriva propunerii liberalilor care ar fi dus la tăierea pensiilor de peste 4000 de lei și ar fi introdus plata asigurărilor de sănătate.

În cadrul ședinței, membrii Partidului Social Democrat au votat împotriva proiectului depus de mai mulți parlamentari PNL, precum Florin Cîțu sau Dan Vîlceanu, care ar fi introdus un nou impozit pentru pensionarii cu venituri mai mari de 4000 de lei. 

Mai exact, pensionarii cu o pensie mai mare de 4.000 de lei ar fi urmat să plătească CASS de 10% pentru partea care depășea 4.000 de lei, la fel cum se întâmplă în cazul salariilor. 

Parlamentarii PSD au susținut de la bun început că național liberalii se contrazic, în condițiile în care, pe de o parte, cer neimpozitarea pensiilor de până în 3.000 de lei, dar vor să introducă un nou impozit pentru cele de peste 4.000 de lei. 

Urmează ca proiectul să ajungă la vot în plenul Senatului, iar ulterior la Camera Deputaților, care este for decizional. 

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Monica Macovei, condamnată la 6 luni de închisoare cu suspendare! Fostul ministru al Justiției va presta muncă în folosul comunității

Fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei, a fost condamnată vineri la şase luni de închisoare cu suspendare pentru vătămare corporală din culpă în dosarul...

Descoperă viitorul construcțiilor: Case pe structură metalică

Într-o lume care se mișcă rapid, inovația în construcții ne oferă o soluție elegantă și durabilă: casele pe structură metalică. Aceste minuni ale tehnologiei...

O nouă comasare de linii STB. Troleibuze Solaris, pe linia 97. VIDEO

De mâine, pe linia 97 circulă noile troleibuze Solaris, anunță Societatea de Transport București (STB). În acest weekend, liniile 97 și 133 vor fi comasate,...
Ultima oră
Pe aceeași temă