6.7 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăInternaționalPatru persoane rănite, dintre care una grav, într-un atac armat la Bruxelles

Patru persoane rănite, dintre care una grav, într-un atac armat la Bruxelles

Patru persoane au fost rănite, dintre care una grav, miercuri seară, într-un atac armat pe o arteră comercială importantă din Bruxelles, a anunţat poliţia din capitala Belgiei, notează AFP, potrivit agerpres.ro.

Autorul sau autorii atacului părăsiseră locul incidentului când poliţiştii au intervenit după ce au primit un apel în jurul orelor 19.30 (18.30 GMT), a precizat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a poliţiei, Ilse Van de Keere.

“Deocamdată, nu există niciun element care ar putea sugera că este vorba despre un act terorist”, a subliniat ea.

Pentru unul dintre cei patru răniţi, prognosticul este grav, potrivit aceleiaşi surse. Nu a fost precizată identitatea victimelor.

Focurile de armă au trase pe Avenue de la Toison d’Or, o arteră comercială în general foarte frecventată, în apropierea unui centru comercial care găzduieşte multe mărci importante. Galeria a fost evacuată, potrivit presei belgiene.

A fost instituit un perimetru de securitate, iar traficul a fost parţial întrerupt pe artera respectivă.

Imagini de la televiziunea belgiană au arătat o mare desfăşurare de maşini de poliţie şi ambulanţe la începutul serii.

Belgia se află în prezent la nivelul 3 (din patru posibile) al ameninţării teroriste, considerată gravă.

Pe 16 octombrie, la Bruxelles, un tunisian radicalizat a ucis doi cetăţeni suedezi cu o armă automată în seara unui meci Belgia-Suedia. El a fost împuşcat de poliţie a doua zi.

Atacul a fost revendicat de gruparea Stat Islamic, reaminteşte AFP.

BREAKING NEWS. Atac armat în Bruxelles! Un terorist ISIS a ucis două persoane

Cel puţin două persoane au fost ucise luni seara la Bruxelles, după ce un bărbat înarmat, presupus membru al ISIS, a deschis focul asupra unui grup de suporteri suedezi, prezenți în capitala Belgiei pentru a asista la un meci din preliminariile EURO 2024.

Împuşcăturile au avut loc în jurul orei 19:15, dar circumstanţele exacte ale incidentului sunt încă neclare.

Imaginile surprinse de locuitorii din zonă arată cum un bărbat îmbrăcat într-o jachetă portocalie fluorescentă şi cu o cască albă soseşte pe un scuter, coboară de pe acesta şi trage mai multe focuri de armă în stradă cu o puşcă automată. Mai multe persoane fug într-o clădire de apartamente, dar bărbatul înarmat le urmăreşte şi redeschide focul în holul de la intrare.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Teodosie a demonstrat că barba te ajută să nu se vadă cât de ciuntit ieși de la Sinod

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, le-a demonstrat tuturor bărbaților, prin propria exemplificare, de ce este benefic să porți...

Robert Negoiță va candida la Primăria Sectorului 3 din partea PSD

Marți, în cadrul ședinței de Birou Permanent al PSD București, a fost validată în unanimitate propunerea PSD Sector 3 pentru candidatura lui Robert...

Ratingul României, confirmat la BBB minus

Agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings a confirmat ratingul pentru datoriile pe termen lung în valută a României la "BBB minus" cu perspectivă stabilă."Ratingul...
Ultima oră
Pe aceeași temă