19.1 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăInternaționalPartidul Democrat din Italia lansează un manifest pentru alegerile europene

Partidul Democrat din Italia lansează un manifest pentru alegerile europene

Opoziția italiană încearcă din răsputeri să se impună într-un ciclu electoral în care partidele de dreapta aflate la putere în țară speră să obțină câștiguri majore, notează Euronews.

Partidul Democrat din Italia, aflat în opoziție, și-a lansat manifestul pentru alegerile europene, angajându-se în favoarea justiției sociale și climatice.

Lansarea manifestului – intitulat “Europa pe care o vrem” – a avut loc la sediul presei străine din Roma și a dat startul campaniei partidului pentru viitoarele alegeri europene.

Partidul Democrat se vede ca un obstacol în calea valului de dreapta din Europa, în care partidele Frații din Italia și Liga, aflate la guvernare, sunt ambii actori importanți.

“Suntem singurul obstacol existent pentru a limita avansul partidelor de dreapta în Europa”, a declarat secretarul partidului, Elly Schlein, la lansare. “Îi întreb pe cei din PPE: cât de departe vor să meargă atunci când cochetează cu partidele naționaliste? Ei își trădează tradiția politică”.

Schlein s-a referit, de asemenea, la necesitatea unei mai mari includeri a familiilor netradiționale și a cerut continuarea luptei împotriva violenței de gen.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Poliția ungară l-a arestat pe căpitanul unei nave implicată într-o coliziune pe Dunăre

Poliţia ungară a anunţat luni că l-a arestat pe căpitanul unei nave de croazieră sub pavilion elveţian implicată într-o coliziune pe Dunăre cu o...

E oficial! Adrian Vasile, OUT de la CSM București! Primele declarații ale antrenorului

Așa cum toată lumea se aștepta, CSM Bucureşti s-a despărțit de Adrian Vasile, după ce antrenorul nu a reușit să o califice pe noua...

Ioana Ancuţa Popoviciu, judecătoarea din dosarul 2 Mai, se mută la altă instanță. Procesul lui Vlad Pascu se reia de la zero

Consiliul Superior al Magistraturii a admis transferul judecătoarei Ioana Ancuţa Popoviciu, care judecă dosarul accidentului de la 2 Mai, de la Judecătoria Mangalia la...
Ultima oră
Pe aceeași temă