4.5 C
București
miercuri, 25 decembrie 2024
AcasăInternaționalParlamentul European consideră exploatarea maternităţii surogat o eurocrimă

Parlamentul European consideră exploatarea maternităţii surogat o eurocrimă

Noua directivă împotriva traficului de fiinţe umane şi a protecţiei victimelor acoperă şi căsătoriile forţate şi adopţiile ilegale, potrivit actualitate.org.

Parlamentul European: exploatarea maternităţii surogat devine o eurocrimă

Căsătoriile forţate, adopţiile ilegale şi exploatarea maternităţii surogat devin eurocrime. Aşa prevede textul directivei împotriva traficului de fiinţe umane şi a protecţiei victimelor, care a primit undă verde de la Parlamentul European. Deputaţii au aprobat textul cu 563 de voturi pentru, 7 împotrivă şi 17 abţineri.

Directiva va trebui acum să fie adoptată oficial de Consiliul UE şi va intra în vigoare la 20 de zile de la publicarea sa în Jurnalul Oficial al Uniunii.

Noua lege extinde domeniul de aplicare a măsurilor actuale pentru a combate şi a preveni mai bine traficul de persoane şi pentru a face acest lucru – se arată într-o notă a PE – incriminează şi căsătoriile forţate, adopţia ilegală şi exploatarea maternităţii surogat la nivel european.

Mama surogat, soluţie pentru cuplurile infertile

Asociaţia Mame pentru Mame susţine iniţiativa legislativă şi consideră că este esenţial ca banii să nu fie o motivaţie pentru mamele surogat. Senatorul Gyorgy Frunda spune că se doreşte stoparea afacerilor cu mame purtătoare.

Femeile care nu pot face copii vor putea apela la mame purtătoare dacă proiectul de lege depus luni de Comisia pentru drepturile omului, culte şi minorităţi din Senat va fi adoptat.
Proiectul prevede că la o astfel de variantă pot apela numai cuplurile sau femeile singure diagnosticate cu infertilitate. Vârsta mamei purtătoare trebuie să fie cuprinsă între 18 şi 40 de ani, iar cea a mamei beneficiar între 18 şi 47 de ani. “Nu va mai putea fi posibil un al doilea caz Adriana Iliescu”, a subliniat senatorul Gyorgy Frunda, preşedintele Comisiei pentru drepturile omului, culte şi minorităţi din Senat.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Programul de guvernare propune stimulente pentru tinerii absolvenți și subvenții pentru angajatori

Tinerii absolvenți care se angajează pentru prima dată cu un contract de muncă pe perioadă nedeterminată vor primi o primă de stabilitate pe o...

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei Române: Societatea civilă românească a dovedit forță și curaj

Anul 2024 ne-a adus multe motive de îngrijorare, la noi și în întreaga lume. Dar am încredere în națiunea noastră și în puterea ei...

Aproximativ 300 de șoferi au rămas fără permis de Crăciun

În ultimele 24 de ore, poliția rutieră a luat măsuri drastice pentru siguranța traficului, scoțând din circulație aproape 300 de șoferi care reprezenta un...
Ultima oră
Pe aceeași temă