9.6 C
București
marți, 5 noiembrie 2024
AcasăInternaționalParlamentarii din Ungaria vor reducerea puterii Parlamentului European

Parlamentarii din Ungaria vor reducerea puterii Parlamentului European

Parlamentarii din Ungaria au adoptat marţi o rezoluţie care solicită reducerea puterii Parlamentului European, argumentând că acesta a condus democraţia în Europa într-o „fundătură”.

Rezoluţia, adoptată de membrii partidului Fidesz, aflat la guvernare în Ungaria, pledează pentru a da parlamentelor naţionale posibilitatea de a se opune prin veto oricărei legislaţii propuse la nivelul UE, reducând astfel puterea legislativă a Parlamentului European, potrivit AP, conform stiri-covid.eu.

De asemenea, rezoluţia afirmă că legislatorii UE ar trebui să fie numiţi de parlamentele naţionale, în loc să fie aleşi de alegătorii din ţările respective, aşa cum se întâmplă în prezent.

„Democraţia europeană trebuie să fie scoasă din fundătura în care a condus-o Parlamentul European”, se arată în rezoluţie. „Uniunea Europeană trebuie să se schimbe, pentru că nu este pregătită pentru provocările vremurilor noastre”.

Parlamentarii Ungaria vor scăderea influenței Parlamentului European, pe fondul crizei economice tot mai apropiate din țara lor

Economia Ungariei se confruntă cu cea mai mare inflaţie din ultimii aproape 25 de ani
Parlamentul ungar a aprobat rezoluţia în condiţiile în care UE continuă să blocheze Ungariei miliarde de euro în fonduri de recuperare din cauza îngrijorărilor că guvernul său nu a respectat standardele statului de drept sau nu a implementat suficiente măsuri anticorupţie.

În ultimele săptămâni, guvernul de la Budapesta a adoptat o abordare mai conciliantă faţă de solicitările sediului central al UE de la Bruxelles, încercând să obţină acces la fonduri, în timp ce moneda Ungariei atinge minime record faţă de euro şi dolar. Economia ţării se confruntă cu cea mai mare inflaţie din ultimii aproape 25 de ani.

Cu toate acestea, rezoluţia care urmăreşte să transfere o mare parte din puterea legislativă a UE către guvernele naţionale ar putea antagoniza oficialii UE, îngreunând şi mai mult eforturile Budapestei de a obţine acces la fondurile atât de necesare.

Scris de membri de rang înalt ai partidului premierului Viktor Orban, el însuşi un critic acerb al UE, documentul afirmă că guvernele şi legislativele naţionale trebuie să poată iniţia procedurile legislative ale UE.

De asemenea, documentul solicită interzicerea preluării de către UE a oricărei alte datorii.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Mobilierul care îți redefinește spațiul: piese stylish şi practice

Mobilierul are un impact incredibil asupra spaţiului în care trăieşti, nu doar la nivel estetic. Mobila din casa trebuie să fie funcţională, să aducă...

FDGR este deschis pentru revenirea lui Klaus Iohannis, dar fără funcții de conducere dacă rămâne în PNL

Klaus Iohannis poate redeveni membru FDGR, dar statutul interzice ocuparea unei funcții dacă este afiliat și politic la PNL Fostul președinte al României, Klaus Iohannis,...

Andra Măruță a explicat de ce a renunțat la „Vocea României” după un singur sezon

Andra Măruță a fost parte din juriul emisiunii „Vocea României” alături de Smiley, Tudor Chirilă și Irina Rimes, dar a decis să renunțe după...
Ultima oră
Pe aceeași temă