5.9 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăInternaționalPapa Francisc, la spital pentru un control programat anterior. Ce probleme are...

Papa Francisc, la spital pentru un control programat anterior. Ce probleme are acesta

Papa Francisc a mers la spitalul Gemelli din Roma pentru un control medical programat anterior, a anunțat miercuri purtătorul său de cuvânt Matteo Bruni într-o scurtă declarație, fără a oferi alte informații, potrivit Reuters.

Papa, în vârstă de 86 de ani, a participat mai devreme în cursul zilei la audiența generală săptămânală de la Vatican și părea sănătos.

Papa Francisc suferă de diverticulită, o afecțiune care poate infecta sau inflama colonul, și s-a operat la spitalul Gemelli în 2021 pentru a i se îndepărta o parte din colon.

La începutul acestui an, el a spus că afecțiunea a revenit și că îl face să se îngrașe, dar că nu este prea îngrijorat. El nu a oferit detalii.

El are, de asemenea, o problemă cu genunchiul și folosește alternativ un baston și un scaun cu rotile în aparițiile sale publice.

Francis a declarat pentru Reuters într-un interviu acordat anul trecut că a preferat să nu se opereze la genunchi pentru că nu a vrut să se repete efectele secundare negative pe termen lung ale anesteziei pe care le-a suferit după operația din 2021.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Un fotbalist din „Generatia de Aur”, șantajat cu un clip video

Un fotbalist cunoscut din „Generatia de Aur”, Ioan Ovidiu Sabău, a fost șantajat cu un clip video „compromițător” în care apare fiica lui....

Exporturile de Săniuța către Rusia, așteptate să crească. Mulți ruși nu pot sta pe schiuri cum vrea Putin

Ilustrație: Marian Avramescu Exporturile de votcă Săniuța către Federația Rusă sunt așteptate să crească spectaculos, după ultimele doleanțe exprimate public de liderul de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă