17.9 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăInternaționalPapa Francisc a ajuns la 87 de ani. Cum și-a sărbătorit ziua...

Papa Francisc a ajuns la 87 de ani. Cum și-a sărbătorit ziua de naștere

Papa Francisc a împlinit 87 de ani. Suveranul Pontif de la Roma a dedicat acest moment special alături de aproximativ 200 de familii.

Cu prilejul împlinirii vârstei de 87 de ani, Papa Francisc a participat la petrecerea organizată în cinstea zilei sale de naștere, desfășurată la Vatican de Dispensarul de Pediatrie Santa Marta, care oferă sprijin mamelor și copiilor aflați în dificultate.

În conformitate cu tradiția stabilită încă de la prima aniversare a zilei de naștere a Papei Francisc la Vatican în 2013, evenimentul festiv a inclus momente artistice prezentate de către copii, un scurt spectacol de circ, urmat de o gustare și servirea unui tort. Toate acestea au fost precedate de un moment de rugăciune și binecuvântare Angelus.

“Vă transmit, în numele meu şi al tuturor italienilor, cele mai sincere şi afectuoase urări”

„Vă transmit, în numele meu şi al tuturor italienilor, cele mai sincere şi afectuoase urări pentru bunăstarea voastră şi continuarea fructuoasă a Magisteriului”, a declarat preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, în mesajul său adresat papei, transmite agenţia italiană de presă ANSA.

„Într-o lume în care, din nefericire, noi rivalităţi se adaugă conflictelor niciodată latente, activitatea voastră pastorală neîncetată continuă să le reamintească tuturor necesitatea de a clădi soluţii care să restabilească pacea, punând persoana – cu demnitatea sa inalienabilă – în centrul acţiunii comunităţii internaţionale”, a adăugat şeful statului, conform Agerpres.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă