21.5 C
București
sâmbătă, 1 octombrie 2022
AcasăCoronavirusOlanda renunță la majoritatea restricțiilor sanitare începând cu 25 februarie

Olanda renunță la majoritatea restricțiilor sanitare începând cu 25 februarie

Olanda a informat recent că va renunța la majoritatea restricțiilor sanitare de la finele lunii februarie 2022.

Guvernul olandez a anunţat marţi ridicarea pe 25 februarie a majorităţii restricţiilor sanitare ca urmare a unei scăderi a spitalizărilor şi a cazurilor de contaminare, relatează AFP.

”Ţara se deschide din nou”, a declarat ministrul Sănătăţii, Ernst Kuipers, într-o conferinţă de presă. ”Vinerea viitoare vom reveni la orele de închidere normale”, a adăugat el, conform agerpres.ro.


Olanda anunță eliminarea restricțiilor sanitare, dar la mijlocul lunii noiembrie 2021 era printre cei care înăspreau măsurile pandemice

La mijlocul lui noiembrie 2021, Mark Rutte, premierul Olandez, a anunțat reintroducerea unor noi restricții timp de cel puțin 3 săptămâni din cauza numărului crescut de cazuri COVID-19, scrie Agerpres.

”Virusul este peste tot, în toată ţara, în toate sectoarele şi la toate vârstele. Din fericire, marea majoritate a populaţiei este vaccinată, altfel dezastrul din spitale ar fi fost incalculabil în acest moment”, a declarat Rutte la o conferinţă de presă.

Printre măsurile decise, prezentate de guvernul olandez ca ”lockdown parţial”, se numără închiderea barurilor, restaurantelor şi magazinelor esenţiale la ora 20:00, iar a celor neesenţiale la ora 18:00. Manifestaţiile sunt interzise şi stadioanele vor fi închise publicului. Şcolile rămân totuşi deschise. Rămâne obligatoriu certificatul verde (vaccinare, test negativ sau trecerea prin boală) pentru accesul în restaurante, baruri, cinematografe, hoteluri, în general peste tot în spaţiile închise.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Elon Musk a prezentat un prototip al robotului său umanoid „Optimus”

Directorul general al Tesla, Elon Musk, a prezentat vineri un prototip al robotului său umanoid "Optimus", prezicând că producătorul de vehicule electrice va putea...
00:01:31

VIDEO: Oficialii militari din Burkina Faso anunță dizolvarea guvernului

Căpitanul armatei din Burkina Faso, Ibrahim Traore, l-a înlăturat pe liderul militar Paul-Henri Damiba și a dizolvat guvernul, în cea de-a doua lovitură de...

ANPC a prpus închiderea locurilor de joacă din șase parcuri bucureștene

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a propus închiderea locurilor de joacă din şase parcuri bucureştene, pentru o perioadă cuprinsă între 6 şi 12...
Ultima oră
Pe aceeași temă