12.4 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăInternaționalOlaf Scholz, vizită în China: Nu fumăm toți cannabis în Germania

Olaf Scholz, vizită în China: Nu fumăm toți cannabis în Germania

Cancelarul Olaf Scholz i-a asigurat luni pe studenții chinezi că nu vor fi nevoiți să fumeze cannabis dacă aleg să studieze în Germania, liderul de la Berlin fiind întrebat despre acest lucru în timpul vizitei oficiale pe care o efectuează în China, relatează Reuters, preluat de hotnews.ro.

Scholz a făcut comentariul în timpul unei vizite la Universitatea Tongji, după ce un student l-a întrebat dacă va trebui să fumeze cannabis dacă merge să studieze în Germania, având în vedere că substanța nu este legală în China.

„Nu dorim ca mai multe persoane să consume cannabis, dorim ca mai puține persoane să consume cannabis, dorim să existe mai multă educație publică despre asta”, a răspuns Olaf Scholz.

„Răspunsul este foarte simplu: nu fuma. Eu voi împlini 66 de ani anul acesta și nu am fumat niciodată cannabis”, a adăugat el.

Cancelarul german a spus de asemenea că țara sa a dorit să scoată cannabisul „din zona gri” în condițiile în care datele publicate de ministerul sănătății de la Berlin arată că 4 milioane de persoane au consumat cannabis în Germania în 2022.

Consumul de cannabis a devenit legal în Germania, însă cu anumite condiții
Consumul recreațional de cannabis a devenit teoretic legal în Germania de la începutul acestei luni, după ce parlamentul german a aprobat măsura în data de 23 februarie.

Deținerea a până la 25 de grame de canabis uscat este acum permisă în locurile publice, la fel ca și cultivarea la domiciliu a până la 50 de grame și trei plante de adult. Această abordare este diametral opusă celei din Franța și diferă de cea din Olanda, unde consumul nu este legal, dar este tolerat, în special prin intermediul „coffee shop-urilor”.

În Germania, însă, cetățenii vor trebui să aștepte încă trei luni înainte de a putea cumpăra droguri în mod legal prin intermediul unui „Cannabis Social Club”. De aici și avertismentul lansat între timp de Georg Wurth, reprezentantul Federației germane a cânepii: în pofida legalizării, „consumatorii nu trebuie să spună poliției de unde și-au cumpărat canabisul” dacă sunt opriți pe stradă.

Olaf Scholz a mers la Beijing pentru a se împotrivi folosirii armelor nucleare în Ucraina

Cancelarul german Olaf Scholz, care a fost aspru criticat pentru o vizită la Beijing în această săptămână, a declarat sâmbătă că declaraţia comună a sa şi a preşedintelui chinez, Xi Jinping, împotriva folosirii armelor nucleare în Ucraina a fost un motiv suficient pentru a merge acolo, relatează AFP şi Reuters.

În cadrul unei reuniuni a social-democraţilor germani la Berlin, la o zi după vizita sa de 12 ore la Beijing, Scholz a salutat acordul cu preşedintele Xi Jinping de a se opune unei escaladări nucleare în războiul din Ucraina.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Zelenski critică lentoarea deciziilor aliaților occidentali privind ajutorul pentru Ucraina

Aliaților occidentali le ia prea mult timp pentru a lua decizii cheie privind sprijinul militar pentru Ucraina, a declarat președintele Volodimir Zelenski într-un interviu...

Benjamin Netanyahu este „dezgustat” de mandatul de arestare cerut de către procurorul-şef al CPI Karim Khan

Premierul israelian Benjamin Netanyahu anunţă luni că ”respinge cu dezgust” mandate de arestare cerute de către procurorul-şef Curţii Penale Internaţionale (CPI) Karim Khan, atât...

Ministrul german al economiei Robert Habeck susține strategia de a investi în combinate siderurgice

Ministrul german al economiei Robert Habeck a justificat miliardele de euro investite de ţara sa în fabrici de oţel verde prin nevoia de a...
Ultima oră
Pe aceeași temă