16.3 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăInternaționalOlaf Scholz ia noi măsuri sociale pentru a mai atenua majorarea prețurilor

Olaf Scholz ia noi măsuri sociale pentru a mai atenua majorarea prețurilor

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a anunţat, joi, măsuri sociale suplimentare, în scopul atenuării impactului majorării generalizate a preţurilor, informează publicaţia Die Welt.

“Cetăţenii trebuie să ştie că nu vor fi lăsaţi singuri. Va fi adoptat un nou pachet de măsuri sociale”, a declarat Olaf Scholz, într-o conferinţă de presă.

“Vom face totul pentru a ajuta cetăţenii să depăşească această perioadă dificilă”, a subliniat Olaf Scholz, potrivit businessmagazin.ro.

Olaf Scholz ia noi măsuri sociale urmând ca printre acestea să se regăsească și cele de sprijin pentru plata utilităților

Guvernul de la Berlin intenţionează să adopte măsuri de sprijin pentru plata utilităţilor, dar Scholz nu a oferit detalii despre proiect.

Ministrul Finanţelor, Christian Lindner, a anunţat marţi facilităţi fiscale pentru anumite categorii de cetăţeni, un plan pe care cancelarul Olaf Scholz l-a catalogat “foarte, foarte util”.

Olaf Scholz vrea să redeschidă centralele pe cărbune și petrol din Germania

Cancelarul Olaf Scholz declară că decizia Germaniei de a reactiva centralele pe cărbune şi petrol pentru a ameliora penuria de energie cauzată de războiul din Ucraina este doar temporară, iar Guvernul german rămâne hotărât să facă ”tot posibilul” pentru a combate criza climatică, relatează The Associated Predd.

Într-un mesaj video de sâmbătă, Olaf Scholz şi-a exprimat regretul faţă de decizia Germaniei de a porni 16 centrale electrice pe bază de combustibili fosili aflate în stare latentă şi de a prelungi autorizaţia de funcţionare pentru alte 11 centrale, pe fondul temerilor legate de reduceri ale furnizării de gaze naturale din Rusia.

”Faptul că, din cauza atacului brutal al Rusiei asupra Ucrainei, acum trebuie să folosim temporar unele centrale electrice pe care le-am scos deja din funcţiune este trist. Însă este doar pentru o perioadă foarte scurtă”, a declarat Scholz, potrivit news.ro, preluat de observatornews.ro.

Olaf Scholz vrea să repornească centralele pe cărbune și petrol, dar își va menține și angajamentul de a stopa emisiile de gaze cu efect de seră

El a insistat că Germania îşi menţine angajamentul de a stopa emisiile de gaze cu efect de seră până în 2045, mai devreme decât toate celelalte naţiuni industrializate. De asemenea, el a discutat despre un pachet recent de măsuri aprobat de parlament pentru a stimula punea în aplicare a energiei regenerabile.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

STS a intervenit să repare o defecțiune apărută într-o reţea internă de telefonie interurbană din București

Sistemul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a intervenit, luni seară, la o defecţiune apărută la un echipament ce deserveşte o reţea internă de telefonie interurbană...

Ciolacu anunță că se modifică plafonul de la care se impozitează pensiile

Premierul Marcel Ciolacu, preşedinte al PSD, a declarat, luni, că de la 1 septembrie, odată cu recalcularea pensiilor, se va modifica şi plafonul peste...

Motocoasele electrice: Soluția ideală pentru întreținerea grădinii tale

Motocoasele electrice și trimmerele sunt instrumente esențiale pentru întreținerea eficientă a grădinilor și a spațiilor verzi. Acestea sunt concepute pentru a oferi o soluție...
Ultima oră
Pe aceeași temă