19.6 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăInternaționalOlaf Scholz a ajuns în India pentru o vizită ce va susține...

Olaf Scholz a ajuns în India pentru o vizită ce va susține un acord comercial cu UE

Cancelarul german Olaf Scholz a sosit sâmbătă în India pentru o vizită de două zile ce are ca scop creşterea schimburilor comerciale şi susţinerea unui acord comercial cu Uniunea Europeană(UE), în pofida divergenţelor cu privire la Ucraina, transmite AFP.

‘Vrem să întărim şi mai mult relaţia bilaterală cu India şi cooperarea în chestiunile mondiale, precum atenuarea schimbărilor climatice şi transformarea economiilor noastre într-un mod just, verde şi durabil’, a declarat Scholz într-un interviu pentru cotidianul Times of India.

‘Există un enorm potenţial pentru intensificarea cooperării, în sectoare ca energiile regenerabile, hidrogenul, mobilitatea, farmacia, economia digitală şi multe altele’, a afirmat cancelarul, care este însoţit de reprezentanţi ai unor mari concerne germane, printre care Siemens.

Scholz se întâlneşte sâmbătă cu premierul indian Narendra Modi la New Delhi, după care se va deplasa la Bangalore (sud) pentru a vizita filialele unor întreprinderi tehnologice germane, conform jurnalul.ro.

Olaf Scholz va susține în India necesitatea încheierii unui acord comercial cu UE, deși există o îndepărtare între cele două părți

Potrivit unor responsabili germani, Scholz se va face de asemenea avocatul unui acord comercial între Uniunea Europeană şi India, actualmente blocat din cauza unor dezacorduri privind drepturile vamale şi accesul lucrătorilor indieni în Europa.

Un responsabil german a declarat că cele două părţi rămân ‘destul de îndepărtate una de cealaltă’.

Ele au poziţii divergente mai ales cu privire la războiul din Ucraina, India refuzând să condamne invazia Rusiei, principalul său furnizor de arme şi de la care şi-a sporit importurile de petrol.

Scholz a fost de părere că G20, sub preşedinţia Indiei, nu trebuie să scadă presiunea asupra Rusiei, ci să contribuie să transmită ‘un mesaj puternic’.

Germania, Franţa şi Marea Britanie au pledat vineri pentru ca orice declaraţie finală a reuniunii miniştrilor de finanţe ai G20, care se încheie sâmbătă la Bangalore, să facă referire explicită la ‘războiul’ din Ucraina.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

STS a intervenit să repare o defecțiune apărută într-o reţea internă de telefonie interurbană din București

Sistemul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a intervenit, luni seară, la o defecţiune apărută la un echipament ce deserveşte o reţea internă de telefonie interurbană...

Transumanismul și inteligența artificială

Caracterizat sintetic, umanismul este concepția care-și asumă centralitatea omului în univers și îndeamnă la acțiuni de sprijinire a oamenilor, de eliberare și emancipare a...

STB, despre un accident produs astăzi, în care a fost implicat un tramvai

Un autoturism a virat, fără să se asigure, pe Șoseaua Ștefan cel Mare/Calea Floreasca din Capitală, sens Banu Manta, în fața unui tramvai din...
Ultima oră
Pe aceeași temă