22.2 C
București
vineri, 26 mai 2023
AcasăInternaționalOlaf Scholz a ajuns în India pentru o vizită ce va susține...

Olaf Scholz a ajuns în India pentru o vizită ce va susține un acord comercial cu UE

Cancelarul german Olaf Scholz a sosit sâmbătă în India pentru o vizită de două zile ce are ca scop creşterea schimburilor comerciale şi susţinerea unui acord comercial cu Uniunea Europeană(UE), în pofida divergenţelor cu privire la Ucraina, transmite AFP.

‘Vrem să întărim şi mai mult relaţia bilaterală cu India şi cooperarea în chestiunile mondiale, precum atenuarea schimbărilor climatice şi transformarea economiilor noastre într-un mod just, verde şi durabil’, a declarat Scholz într-un interviu pentru cotidianul Times of India.

‘Există un enorm potenţial pentru intensificarea cooperării, în sectoare ca energiile regenerabile, hidrogenul, mobilitatea, farmacia, economia digitală şi multe altele’, a afirmat cancelarul, care este însoţit de reprezentanţi ai unor mari concerne germane, printre care Siemens.

Scholz se întâlneşte sâmbătă cu premierul indian Narendra Modi la New Delhi, după care se va deplasa la Bangalore (sud) pentru a vizita filialele unor întreprinderi tehnologice germane, conform jurnalul.ro.

Olaf Scholz va susține în India necesitatea încheierii unui acord comercial cu UE, deși există o îndepărtare între cele două părți

Potrivit unor responsabili germani, Scholz se va face de asemenea avocatul unui acord comercial între Uniunea Europeană şi India, actualmente blocat din cauza unor dezacorduri privind drepturile vamale şi accesul lucrătorilor indieni în Europa.

Un responsabil german a declarat că cele două părţi rămân ‘destul de îndepărtate una de cealaltă’.

Ele au poziţii divergente mai ales cu privire la războiul din Ucraina, India refuzând să condamne invazia Rusiei, principalul său furnizor de arme şi de la care şi-a sporit importurile de petrol.

Scholz a fost de părere că G20, sub preşedinţia Indiei, nu trebuie să scadă presiunea asupra Rusiei, ci să contribuie să transmită ‘un mesaj puternic’.

Germania, Franţa şi Marea Britanie au pledat vineri pentru ca orice declaraţie finală a reuniunii miniştrilor de finanţe ai G20, care se încheie sâmbătă la Bangalore, să facă referire explicită la ‘războiul’ din Ucraina.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Profesorii nu mai acceptă umilința din partea coaliției

Coaliția de guvernare a crezut că mai reușește încă o dată să le râdă în nas profesorilor, aruncându-le două vouchere de câte 1.000 și...

Care sunt factorii care pot influența indicele de masă corporală și cum îi putem controla?

Indicele de masă corporală (IMC) reprezintă un parametru important în evaluarea stării de sănătate și a greutății ideale. Acest articol vă va ghida în...

Marcel Ciolacu, după amânarea rotativei guvernamentale: „Este o decizie corectă, ne-o asumăm împreună”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, vineri, că, până nu se găseşte o soluţie la greva profesorilor, coaliţia nu trebuie să poarte discuţii politice...
Ultima oră
Pe aceeași temă