5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSocialEvenimentOfițerul ISU care anulase autorizația stației GPL de la Crevedia a murit...

Ofițerul ISU care anulase autorizația stației GPL de la Crevedia a murit într-un accident straniu

Ofițerul de pompieri care a anulat, în anul 2020, autorizația de securitate la incendiu a stației GPL de la Crevedia a murit, la data de 2 septembrie 2023, într-un accident straniu.

Accidentul soldat cu moartea lui Bogdan Georgian Pușcoi n-a avut legătură cu catastrofa produsă la Crevedia la 26 august 2023. Dar mărturia ofițerului de pompieri Bogdan Georgian Pușcoi putea fi importantă în cadrul anchetelor privind stația GPL de la Crevedia. După ce stația, la data de 26 august, a explodat, acum se derulează, în paralel, anchete la nivelul IGSU, al Parchetului General și al DNA. Ancheta DNA se referă chiar la modul cum a funcționat stația de la Crevedia, atât înainte cât și după ce i s-a retras autorizația.

Colonelul Bogdan Georgian Pușcoi a fost şeful Serviciului Prevenire din cadrul ISU Dâmboviţa şi a ieşit la pensie în februarie 2021. Înainte să iasă la pensie, în anul 2020, Pușcoi a fost cel care a anulat autorizația de securitate la incendiu a stației GPL de la Crevedia. La 26 august 2023, stația de la Crevedia a explodat. La o săptămână de la această catastrofă, mai exact la 2 septembrie, Pușcoi a murit într-un bizar accident de motocicletă, în poligonul din localitatea Ulmi. Pușcoi s-a suit pe o motocicletă, fără să aibă carnet de conducere a motocicletei, și a intrat cu motocicleta într-un zid.

“Domnul colonel era la prima lecție pe motocicleta, era cu instructorul pe motocicletă, fără cască, din ce am înțeles, nu știu dacă e adevărat. A accelerat și a intrat într-un perete”, a declarat, la data de 3 septembrie, secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din MAI.

Secretarul de stat a făcut această declarație ca răspuns la întrebarea unui jurnalist, chiar la conferința în care prezenta raportul preliminar privind intervenția pompierilor la Crevedia.

Ciudat este faptul că un ofițer de pompieri cu multă experiență în măsuri de protecție s-a suit pe motocicletă fără să poarte cască. “Deci nu l-a lovit nimeni, nu a intrat nicio mașină în el. Din păcate, noi am pierdut un om care rămâne coleg al pompierilor, dar aici nu putem să speculăm”, a declarat secretarul de stat Arafat.

“Din primele date, se pare că un bărbat de 50 de ani, care s-ar fi deplasat pe motocicletă alături de un alt bărbat de 60 de ani, s-ar fi izbit de zidul unui gard. Din nefericire, s-a constatat decesul bărbatului de 50 de ani, celeilalte persoane fiindu-i acordate îngrijiri medicale”, a anunțat un comunicat transmis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă