5.7 C
București
joi, 21 noiembrie 2024
AcasăInternaționalOcean Viking, navă ambulanță, a salvat din Marea Mediterană 64 de persoane,...

Ocean Viking, navă ambulanță, a salvat din Marea Mediterană 64 de persoane, dintre care „12 minori neînsoțiți”

Ocean Viking, nava-ambulanţă a organizaţiei nonguvernamentale SOS Mediterranee, a salvat de pe mare 64 de persoane, dintre care „12 minori neînsoţiţi”, sâmbătă dimineaţa, în urma a două operaţiuni de salvare în largul Libiei, a anunţat ONG-ul, informează AFP, preluat de agerpres.ro.

„Principalele ţări de origine ale celor salvaţi sunt Bangladesh, Eritreea, Pakistan şi Etiopia”, a precizat SOS Mediterranee, al cărei sediu este la Marsilia, în sudul Franţei.

Autorităţile italiene au desemnat portul Marina di Carrara, în nord-vestul Italiei, „la peste 1.000 de kilometri”, drept „loc sigur pentru debarcarea” celor salvaţi, a adăugat ONG-ul.

SOS Mediterranee precizează că „un corp ce plutea pe mare a fost reperat şi recuperat” în timpul acestor operaţiuni de salvare.

SOS Mediterranee a salvat peste 40.000 de persoane în Marea Mediterană din 2016 până în prezent, în principal în Mediterana centrală, cea mai periculoasă din lume rută a migraţiei.

În 2023, au decedat sau au fost daţi dispăruţi 3.155 de migranţi, după ce încercaseră să traverseze Mediterana pentru a ajunge în Europa, potrivit celor mai recente cifre ale Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM).

Din ianuarie anul curent, 923 de migranţi au decedat sau au fost daţi dispăruţi, potrivit aceleiaşi surse.

VIDEO: Migranții salvați din Marea Mediterană debarcă în Ancona

Nava ONG-ului SOS Méditerranée Ocean Viking a acostat marți (10 ianuarie) în portul Ancona, transportând cei 37 de migranți pe care i-a salvat în largul coastelor Libiei.

La 5 ianuarie, organizațiile caritabile de salvare pe mare au condamnat măsurile dure împotriva imigrației introduse recent de guvernul italian, afirmând că noile reguli vor provoca tot mai mulți morți în Mediterana.

Decretul, care a fost introdus săptămâna trecută, prevede că navele de caritate trebuie să solicite un port și să navigheze spre acesta “fără întârziere” după o salvare, în loc să rămână pe mare în căutarea altor ambarcațiuni de migranți în pericol, așa cum se întâmplă în prezent.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Rusia a lovit pentru prima dată Ucraina cu o rachetă balistică intercontinentală

Kremlinul refuză să comenteze acuzația Ucrainei Rusia a lansat, joi, o rachetă balistică intercontinentală în timpul unui atac asupra Ucrainei, au declarat forțele aeriene ale...

Hackathon4Health 2024: Trei proiecte inovatoare în sănătate premiate cu 10.000 USD fiecare

Eldie, DataCare și Instincted sunt echipele care au câștigat ediția a șaptea a Hackathon4Health, desfășurat între 8-10 noiembrie 2024, la Universitatea de Medicină și...

Ministrul Apărării al Chinei i-a refuzat o întâlnire șefului Pentagonului la o reuniune ASEAN

Ministrul apărării al Chinei, Dong Jun, a refuzat o întâlnire cu şeful Pentagonului, Lloyd Austin, în marja unei reuniuni a ASEAN (Asociaţia Naţiunilor din...
Ultima oră
Pe aceeași temă