4.7 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăInternaționalO treime dintre francezi nu mai folosesc unele produse de igienă

O treime dintre francezi nu mai folosesc unele produse de igienă

O treime din francezi renunţă la unele produse de igienă – fac duş fără săpun, îşi raţionalizează articolele pentru perioada menstruală sau nu mai folosesc deodorant – din cauza nesiguranţei economice, arată un sondaj ale cărui rezultate sunt preluate marţi de AFP.

Conform studiului efectuat de Ifop pentru organizaţia non-profit Dons Solidaires şi publicat pe site-ul ziarului Liberation, precaritatea igienei, care “degradează respectul de sine şi duce la izolare”, este tot mai răspândită, nu doar în rândul beneficiarilor ajutoarelor pentru săraci, potrivit agerpres.ro.

Dons Solidaires (Donaţii Solidare) colectează produsele nevândute ale firmelor, în scopuri caritabile.

Sondajul arată că 7% din cei care au răspuns se spală pe dinţi fără pastă; 8% nu folosesc săpun sau gel de duş; 17% din părinţi schimbă aşternuturile copiilor mai rar decât ar dori. În 2021, conform unui studiu similar, procentajele respective erau de aproximativă două ori mai mici.

O treime dintre francezi renunță la produsele igienă, iar cifrele despre acest aspect sunt foarte îngrijorătoare

În rândul săracilor, cifrele sunt şi mai îngrijorătoare: dintre cei ajutaţi de asociaţiile din reţeaua Dons Solidaires, 73% afirmă că renunţă la unele produse de igienă în general; 34% – la şampon; 31 – la articolele pentru perioada menstruală.

Comunicatul citează câteva răspunsuri primite: “Mi se întâmplă să spăl copiii doar cu apă sau să le spun să îşi facă doar o toaletă rapidă”, spune o mamă cu doi copii. O femeie afirmă că foloseşte hârtie igienică în loc de absorbante, pentru a lăsa mai multe astfel de articole fiicelor ei.

Sondajul a fost realizat în două secţiuni – un eşantion reprezentativ de 1.501 de francezi, plus 300 de părinţi cu copii mai mici de trei ani, care au completat individual un chestionar disponibil online în noiembrie 2022; un alt eşantion, de 1.162 de beneficiari ai asociaţiilor de ajutor pentru cei în situaţii precare şi de excludere socială, cărora li s-au pus întrebările în ianuarie şi februarie anul acesta, în sediile asociaţiilor partenere ale Dons Solidaires.

Folosește consumabilele de hârtie de unică folosință, pentru o igienă impecabilă!

Igiena se referă la practicile și obiceiurile care ne ajută să menținem sănătatea și să prevenim îmbolnăvirile. Aceasta include o varietate de activități, cum ar fi spălarea mâinilor, curățarea și dezinfectarea suprafețelor, păstrarea unei igiene corporale adecvate și respectarea normelor de igienă în alimentație.

Curățarea și dezinfectarea regulată a suprafețelor sunt, de asemenea, importante pentru a preveni răspândirea germenilor și a altor agenți patogeni. Pentru asta, este nevoie de anumite consumabile si soluții, astfel încât igienizarea să fie eficientă și conformă.

Ce consumabile pentru igienă se folosesc frecvent?
Consumabilele pentru igiena sunt produse de uz casnic sau comercial care ajută la menținerea curățeniei și igienei în diverse spații, precum băi, bucătării, birouri sau alte locuri publice. Printre consumabilele de igiena se numără săpunul, care este unul dintre cele mai importante consumabile pentru igiena personală și pentru menținerea unei igiene adecvate.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Un fotbalist din „Generatia de Aur”, șantajat cu un clip video

Un fotbalist cunoscut din „Generatia de Aur”, Ioan Ovidiu Sabău, a fost șantajat cu un clip video „compromițător” în care apare fiica lui....

Un fotbalist din „Generatia de Aur”, șantajat cu un clip video

Un fotbalist cunoscut din „Generatia de Aur”, Ioan Ovidiu Sabău, a fost șantajat cu un clip video „compromițător” în care apare fiica lui....
Ultima oră
Pe aceeași temă