Condimentul cu efecte antiinflamatorii și antioxidante este considerat un superaliment de către nutriționiști
Rădăcină exotică, originară din India, turmericul a devenit renumit pentru efectele sale puternic antiinflamatorii și antioxidante, fiind un aliat de nădejde împotriva inflamațiilor și îmbătrânirii. Supereroina din turmeric este curcumina, un ingredient activ, recunoscută pentru capacitatea sa de a reduce inflamația și de a proteja organismul de daunele provocate de radicalii liberi. Curcumina blochează moleculele care declanșează inflamația în organism, fiind eficientă în reducerea inflamațiilor cronice și ameliorarea durerilor asociate cu artrita, reumatismul și alte afecțiuni inflamatorii.
Fie că este consumat sub formă de pulbere, ceai sau suplimente alimentare, turmericul este ușor de integrat în dieta zilnică. O infuzie simplă din turmeric, ghimbir și scorțișoară poate fi o modalitate excelentă de a te bucura de toate beneficiile acestui superaliment. Iar prețul accesibil al turmericului face ca acest „ibuprofen natural” să fie la îndemâna oricui dorește să îmbunătățească sănătatea în mod natural.
Prin multiplele sale utilizări și efecte benefice, turmericul continuă să fie unul dintre cele mai apreciate remedii naturale, câștigând un loc important în alimentația și medicina modernă.
Beneficiile turmericului pentru sănătate sunt legate de piele radiantă, sistem circulator îmbunătățit, articulații ameliorate, digestie ușoară, scut împotriva cancerului și a diabetului.
Studiile au demonstrat că pacienții sănătoși pot lua până la 8 g de curcumina în fiecare zi, timp de până la 2 luni, fără nici un efect advers. O doză zilnică de 3 g curcumina, administrată timp de 3 luni, nu a prezentat nici un fel de contraindicații sau efecte negative.