25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiO nouă funcție care ar putea salva vieți este în curs de...

O nouă funcție care ar putea salva vieți este în curs de testare pe aplicația Waze


O nouă funcție care ar putea salva vieți este în curs de testare în aplicația de navigație Waze, deținută de Google.

O versiune beta a Waze, cumpărată de Google pentru 1,3 miliarde de dolari (1 miliard de lire sterline) în 2013, este în prezent testată în rândul unor utilizatori, notează The Sun.

Una dintre caracteristicile cheie ale acestui test îi avertizează pe participanții la trafic cu privire la locurile în care este mai probabil să se producă un accident.

Drumurile potențial periculoase, unde au avut loc accidente anterior, apar cu roșu pe hartă.

Funcția este concepută pentru a salva vieți prin evidențierea drumurilor cu risc ridicat.

Însă un purtător de cuvânt al Google a declarat pentru The Sun că această funcție este încă “în faza de testare”.

Este una dintre primele caracteristici noi care apar la Waze de când compania a început să fie supravegheată de aceeași echipă care administrează Google Maps.

Funcția îi va alerta pe șoferi cu privire la drumurile riscante doar o singură dată, printr-o notificare pop-up, despre care curioșii au spus că este un efort de a nu speria prea tare șoferii.

De asemenea, este posibil ca funcția de siguranță să nu ilumineze cu roșu drumurile dacă utilizatorul circulă frecvent pe acestea.

Deși funcția se află doar în modul beta, este posibil să fie lansată pentru publicul larg în curând, potrivit site-ului israelian de știri tehnice Geektime.

Dar dacă preferii să nu afli despre drumurile cu risc ridicat din apropiere atunci când călătorești, funcția poate fi dezactivată accesând setările aplicației și intrând în secțiunea Alerte.

Luna trecută, Waze a anunțat că va încheia un parteneriat cu organizația de siguranță comunitară SafeUP pentru a atenua temerile oamenilor care se simt vulnerabili atunci când călătoresc singuri pe întuneric.

Așa-numitele “locuri sigure” vor apărea sub formă de pini de localizare atât pentru șoferi, cât și pentru navetiști, până la sfârșitul lunii februarie, când nopțile de iarnă încep să se scurteze din nou.  

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Horia Constantinescu a demisionat din fruntea ANPC și va candida din partea PSD la Primăria Constanța

Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC. Constantinescu a anunțat, luni, că a semnat cererea de demisie din funcţia de preşedinte al Autorităţii...

Cum să îți păstrezi sănătatea ochilor printr-un consult optometric regulat

Sănătatea ochilor este esențială pentru o viață de calitate. În acest sens, un consult optometric regulat poate juca un rol crucial. Află de ce...

Ciucă susține că România are o situație economică solidă, construită de guvernarea liberală, deși premierul și jumătate dintre miniștri sunt de la PSD

Nicolae Ciucă, președintele Senatului și al PNL, anunță că Agenția S&P a reconfirmat ratingul suveran al României și subliniază că decizia agenției de rating...
Ultima oră
Pe aceeași temă