21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiO nouă ceainărie din Centrul Vechi va oferi o mână de ajutor...

O nouă ceainărie din Centrul Vechi va oferi o mână de ajutor pentru 29 de voluntari cu sindrom Down

Fitoceainăria SanThé, care se deschide, joi, de la ora 17.00, pe strada. Lipscani 104 este un proiect pilot dedicat tinerilor cu sindromul Down.

Proiectul urmărește incluziunea socială a acestora, dar și integrarea lor în câmpul muncii.

Fitoceainăria SanThé va funcționa într-un regim special de voluntariat realizat de 26 de tineri cu sindromul Down, fiind deschisă de joi până duminică, în intervalul orar 14.00 – 20.00, iar voluntarii se vor ocupa de servirea produselor comandate din meniu, fiind prezenți în ceainărie prin rotație, câte trei în fiecare zi, anunță, într-un comunicat de presă, luni, Primăria Capitalei.

Acest proiect-pilot reprezintă o premieră pentru România și are ca scop identificarea și dezvoltarea abilităților tinerilor cu sindrom Down, precum și asigurarea unui mediu social adecvat persoanelor cu această afecțiune.

Prin implementarea proiectului, se oferă o șansă atât tinerilor cu dizabilități, care pot demonstra că abilitățile lor pot fi cultivate și utilizate în folosul comunității, cât și societății în sine, care poate interacționa cu aceștia.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

20 de țări vor cumpăra 500000 de obuze pentru Ucraina din afara Europei

Premierul ceh Petr Fiala a declarat marţi că 20 de ţări s-au angajat să cumpere o jumătate de milion de obuze pentru Ucraina din...

BEC a respins candidaturile Partidului Diaspora Unită și a independentului Paul Octavian Jurma

Biroul Electoral Central(BEC) a respins, marţi, lista candidaturilor propuse de Partidul Diaspora Unită la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul...

Ucraina a conceput un submarin electric ce va putea lansa torpile

Inginerii ucraineni dezvoltă un nou submarin care poate lansa torpile, potrivit Kyiv Post, conform monitorulapararii.ro. Ambarcaţiunea, cunoscută sub numele de „Kronos", a fost testată cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă