4.8 C
București
miercuri, 7 decembrie 2022
AcasăȘtirile zileiO misiune de căutare ucraineană investighează ruinele din Izium

O misiune de căutare ucraineană investighează ruinele din Izium

O misiune de căutare ucraineană luni (26 septembrie) a analizat molozul clădirilor distruse de pe un vârf de deal, care a servit cândva ca bază a armatei ucrainene în orașul Izium, recent recapturat.

Muncitorii, asistați de câini Sniffer, au căutat în jurul ruinelor în căutarea indiciilor de corpuri prinse sub dărâmături.

O misiune ucraineană de căutare la Izium a descoperit alte gropi comune ce conțin mai multe cadavre, majoritatea suferind morți violente

Duminică (25 septembrie), președintele Volodimir Zelenski a spus că alte două sit-uri, gropi comune, care conțin cadavrele a sute de oameni din Izium au fost descoperite, potrivit Reuters.

La începutul acestei luni, Ucraina a terminat de exhumat cadavrele a 436 de persoane din Izium. Majoritatea dintre ei păreau să fi decedat de morți violente și au existat indicații preliminare că 30 dintre ele au fost torturate, a spus guvernatorul regional.

După Bucha, încă aproape 150 de cadavre au fost găsite într-o groapă comună la Izium

Aproape 150 de cadavre au fost exhumate de la o groapă comună descoperită în orașul Izium, în Ucraina.

Experţii ucraineni în medicină legală au exhumat până acum 146 de cadavre, majoritatea ale unor civili, din groapa comună descoperită în apropiere de oraşul Izium, în estul Ucrainei, iar unele dintre ele poartă semnele unei morţi violente, a declarat luni guvernatorul regional, relatează Reuters.

Preşedintele Volodimir Zelenski a spus că se crede că circa 450 de cadavre ar fi îngropate în acest sit dintr-o pădure de la periferia oraşului Izium, care a fost recent recucerit de forţele ucrainene în timpul unei contraofensive în regiunea Harkov.

Oleg Sinegubov, guvernatorul regiunii Harkov, a spus că printre cadavrele exhumate se află şi două ale unor copii.

„Unii dintre morţi prezintă semne de moarte violentă. Există cadavre cu mâinile legate şi urme de tortură. De asemenea, s-a descoperit că decedaţii prezintă răni de explozibili, şrapnele şi de înjunghiere”, a postat Sinegubov pe Telegram, potrivit spotmedia.ro.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
00:01:01

Fanii Spaniei au reacţionat după ce Marocul a eliminat echipa lor de la Cupa Mondială

Fanii Spaniei au fost lăsați în lacrimi marți (6 decembrie) după ce echipa lor a ieșit de la Cupa Mondială, la penalty-uri în fața...

Cum se împart banii din bugetul pe anul viitor

Guvernul vrea să adopte bugetul pentru anul următor până la sfârșitul săptămânii. În contextul războiului din Ucraina, Apărarea va primi alocări record, bani mai...

România caută soluții pentru securitatea la Marea Neagră la Ankara

România a fost constant preocupată să identifice soluții pentru a spori securitatea la Marea Neagră, a afirmat, marţi, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, într-o...
Ultima oră
Pe aceeași temă