15.3 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăEconomieO lovitură grea dată Rusiei chiar de China care și-a scos un...

O lovitură grea dată Rusiei chiar de China care și-a scos un mare producător de acolo

Socotită un aliat mai degrabă al Rusiei decât al lumii occidentale, China şi-a retras cel mai mare producător de drone din lume.

Compania chineză DJI, cel mai mare producător de drone din lume, a anunţat suspendarea operaţiunilor sale în Rusia.

Compania de tehnologie cu sediul în Shenzhen, Guangdong, produce drone de uz civil şi deţine 70% din piaţa mondială în acest sector. China este socotită un aliat al Rusiei, fiind somată în repetate rânduri de SUA să-şi precizeze punctul de vedere faţă de invadarea Ucrainei, conform epicnews.ro.

Lovitura dată Rusiei chiar de China, prin plecarea celui mai mare producător de drone din lume, clatină relațiile dintre cele două state

Înainte de startul Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing, Putin a mers să-l întâlnească pe omologul său chinez.

A circulat chiar zvonul că statul chinez știa de planurile Rusiei de invadare a Ucrainei, dar a fost rugată să amâne acest moment până după terminarea competiției olimpice.

La începutul lunii februarie lucrurile erau clare: China sprijinea Rusia

Știrea momentului vine din îndepărtatul Orient. China sprijină Rusia în “lupta cu Occidentul.” Taiwanul a condamnat sâmbătă drept „disprețuitor” parteneriatul „fără limite” dintre China și Rusia de la începutul Jocurilor Olimpice de iarnă, desfășurate în China. Reprezentanții statului au declarat că guvernul chinez face rușine spiritului Jocurilor.

Înaintea deschiderii Jocurilor Olimpice, Vladimir Putin și Xi Jinping, liderii China și Rusia, au hotărât să se susțină reciproc în privința conflictelor din Ucraina și Taiwan. Cei doi și-au promis să colaboreze mai mult împotriva Occidentului, notează corespondentul Reuters.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Vechea și noua Caledonie ard în focurile electorale

Vechea și Noua Caledonie, ținuturi la 16.000 de km distanță unele de celelalte, dar cu legături vechi onomastice, sunt în flăcările electorale. După demisia premierului...
Ultima oră
Pe aceeași temă