9.8 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăSănătateO fetiță de 8 ani devine cea mai tânără persoană din lume...

O fetiță de 8 ani devine cea mai tânără persoană din lume căreia i s-au montat picioare robot

O fetiță de opt ani este foarte fericită după ce a devenit cea mai tânără persoană din lume căreia i s-au montat picioare robot.

Harmonie-Rose Allen și-a pierdut ambele brațe și picioarele deasupra genunchiului când a fost lovită de meningită la zece luni, notează The Sun.

La vârsta de trei ani, i s-au montat membre protetice greoaie care îi limitau mișcările.

Dar acum poate să meargă, să stea jos și să se ridice fără ajutor datorită picioarelor cu microprocesor.

Harmonie-Rose, care și-a pierdut și o parte din nas din cauza meningitei, a declarat: “Îmi iubesc noile mele picioare. Pe o scară de la unu la zece, aș spune cu siguranță zece. Când mă așez acum pot să le îndoi. Nu mai trebuie să trag de un fir pentru a le îndoi. Când m-am întors la școală și m-au văzut prietenii, toți au fost uimiți.”

“Este pentru prima dată când are un genunchi, așa că a fost destul de înfricoșător pentru ea la început. Dar când le-am luat acasă pentru a le încerca, i-au schimbat viața într-o săptămână și a spus: ‘Am nevoie de ele’. Este capabilă să meargă, să se simtă confortabil și să arate ca toți ceilalți. Când stătea jos, picioarele nu se îndoiau, dar acum stă frumos și grațios. A ajuns să poarte pentru prima dată șosete până la genunchi la școală și colanți,” a spus mama fetiței.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Sondaj Avangarde: 53% dintre români – de acord ca alegerile europarlamentare să fie comasate cu localele

Peste jumătate dintre români - 53% - se declară de acord ca alegerile europarlamentare să fie comasate cu alegerile locale, potrivit unei cercetări sociologice...

CSAT se reunește astăzi. Principala temă de pe ordinea de zi

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) se reuneşte, astăzi, în şedinţă la Palatul Cotroceni.Săptămâna trecută, Administraţia Prezidenţială a anunţat că preşedintele Klaus Iohannis...

DAN Air infirmă că este insolvență

În urma unor zvonuri privind insolvența companiei Dan Air a infirmat aceste informații într-un comunicat transmis R.L. ,,DAN AIR NU este în stare de...
Ultima oră
Pe aceeași temă