11.9 C
București
miercuri, 8 ianuarie 2025
AcasăȘtirile zileiO efigie a fostului premier al Marii Britanii, Liz Truss, va arde...

O efigie a fostului premier al Marii Britanii, Liz Truss, va arde la un eveniment public

O efigie a fostului premier al Marii Britanii, Liz Truss, va arde pe 5 noiembrie la evenimentul cu figuri celebre din 2022 a Edenbridge Bonfire Society.


Liz Truss a fost arătată ca o efigie a celebrităților orașului britanic, Edenbridge din Anglia, pentru 2022.

Figura de 36 de picioare o descrie pe fostul premier alături de Larry, o pisică cu o salată verde care au supraviețuit ei, precum și alte elemente legate de cele 49 de zile în funcție, potrivit Reuters.

„Cred că, având în vedere tot ce a făcut ea, aceștia că vor fi încântați, cred că oamenii… totul este despre suflet, nu suntem deloc un grup rău intenționat. Așa că cred că toată lumea va fi încântată că am ales-o ca efigie pentru anul acesta” spune Laura Lawrence, de la Edenbridge Bonfire Society.

O efigie a lui Liz Truss va arde la un eveniment public, dar acest obicei i-a inclus și pe Donald Trump și Boris Johnson în trecut

Boris Johnson a fost efigia din 2018, iar Donald Trump a fost reprezentat în 2016.
Efigia va arde în flăcări pe 5 noiembrie, la Guy Fawkes sau la Noaptea focului.

Pledoarie pentru Bujor – floarea națională a României

Pledoarie pentru Bujor. Poate v-ați întrebat de ce nu avem un simbol național autentic, agreat de întregul neam. Simplu. Că nu ne-am pus de acord și nu suntem preocupați de o identitate națională.

Ne plac cireșii japonezi, dar nu știm că sunt simbolul național? Dar crinul? Efigia familiei imperiale. Știm de frunza de arțar de pe steagul Canadei, dar nu ne-a trecut prin cap că nufărul are sărbătoare națională în India. Spania are irisul, SUA, Bulgaria, Marea Britanie, trandafirul, Albania-macul, Olanda, Turcia, Ungaria, laleaua.

“Floarea națională sau un alt element vegetal constituie, în multe țări, un element de identitate națională, alături de alte simboluri naționale stabilite prin constituție sau un alt act legislativ. Când vine vorba de floarea națională, însă trebuie să avem în vedere criterii obiective și mult mai complexe,” scria, încă din 2013, profesorul Florin Toma, inițiatorul acțiunii de branding de țară, încă din 2013.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Randamentul obligațiunilor britanice pe 30 de ani atinge un maxim istoric

Creșterea a fost determinată de o licitație, organizată de Biroul de Gestionare a Datoriei Publice Rata dobânzii pentru obligațiunile guvernamentale britanice pe termen de 30...

Uniunea Europeană, gata să contracareze măsurile protecționiste, inclusiv posibilele decizii ale lui Trump

Uniunea Europeană trebuie să fie pregătită să se apere împotriva politicilor comerciale protecționiste, inclusiv în cazul unui eventual nou mandat prezidențial al lui Donald...

Fostul ministru al Educației este noul prorector al SNSPA

Decizia de numire a Ligiei Deca a fost adoptată, în urma consultării Senatului universitar Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) a anunțat numirea...
Ultima oră
Pe aceeași temă