21.9 C
Bucharest
Saturday, 23 September 2023
HomeȘtirile zileiO efigie a fostului premier al Marii Britanii, Liz Truss, va arde...

O efigie a fostului premier al Marii Britanii, Liz Truss, va arde la un eveniment public

O efigie a fostului premier al Marii Britanii, Liz Truss, va arde pe 5 noiembrie la evenimentul cu figuri celebre din 2022 a Edenbridge Bonfire Society.


Liz Truss a fost arătată ca o efigie a celebrităților orașului britanic, Edenbridge din Anglia, pentru 2022.

Figura de 36 de picioare o descrie pe fostul premier alături de Larry, o pisică cu o salată verde care au supraviețuit ei, precum și alte elemente legate de cele 49 de zile în funcție, potrivit Reuters.

„Cred că, având în vedere tot ce a făcut ea, aceștia că vor fi încântați, cred că oamenii… totul este despre suflet, nu suntem deloc un grup rău intenționat. Așa că cred că toată lumea va fi încântată că am ales-o ca efigie pentru anul acesta” spune Laura Lawrence, de la Edenbridge Bonfire Society.

O efigie a lui Liz Truss va arde la un eveniment public, dar acest obicei i-a inclus și pe Donald Trump și Boris Johnson în trecut

Boris Johnson a fost efigia din 2018, iar Donald Trump a fost reprezentat în 2016.
Efigia va arde în flăcări pe 5 noiembrie, la Guy Fawkes sau la Noaptea focului.

Pledoarie pentru Bujor – floarea națională a României

Pledoarie pentru Bujor. Poate v-ați întrebat de ce nu avem un simbol național autentic, agreat de întregul neam. Simplu. Că nu ne-am pus de acord și nu suntem preocupați de o identitate națională.

Ne plac cireșii japonezi, dar nu știm că sunt simbolul național? Dar crinul? Efigia familiei imperiale. Știm de frunza de arțar de pe steagul Canadei, dar nu ne-a trecut prin cap că nufărul are sărbătoare națională în India. Spania are irisul, SUA, Bulgaria, Marea Britanie, trandafirul, Albania-macul, Olanda, Turcia, Ungaria, laleaua.

“Floarea națională sau un alt element vegetal constituie, în multe țări, un element de identitate națională, alături de alte simboluri naționale stabilite prin constituție sau un alt act legislativ. Când vine vorba de floarea națională, însă trebuie să avem în vedere criterii obiective și mult mai complexe,” scria, încă din 2013, profesorul Florin Toma, inițiatorul acțiunii de branding de țară, încă din 2013.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

A murit fostul preşedinte italian Giorgio Napolitano. El avea 98 de ani

Napolitano a stabilit o relaţie apropiată cu regretatul Papă Benedict al XVI-lea şi a fost una dintre puţinele persoane care au fost avertizate...

Kelemen Hunor, despre votul la moțiunea de cenzură împotriva măsurilor fiscale din Planul Austerității

 Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, promite că formațiunea pe care o conduce nu va semna moţiunea de cenzură pregătită de Opoziție dacă Guvernul va...

3 zodii norocoase vor începe un nou capitol al vieții lor în luna octombrie. Favoritele astrelor la început de toamnă

Norocul este un concept relativ, dar pentru aceste trei zodii, care își descoperă norocul în luna octombrie, el este foarte real. Fie că...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies