10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiNumărul deceselor provocate de gripă a ajuns la 34, astăzi fiind confirmate...

Numărul deceselor provocate de gripă a ajuns la 34, astăzi fiind confirmate şase noi decese

Iniţial, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunţat, azi, că un bărbat de 62 de ani care a murit în cursul dimineţii suferea de gripă. Analizele au confirmat virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09. Pacientul era internat în spital, fiind cunoscut şi cu alte afecţiuni. Medicii au mai stabilit că bărbatul nu fusese vaccinat antigripal.

Miercuri seara, CNSCBT a mai anunţat confirmarea a cinci decese cauzate de gripă.

Astfel, un bărbat de 57 de ani, din judeţul Constanţa, care a murit în 20 ianuarie, suferea de gripă, fiind confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, fără condiţii medicale preexistente şi nevaccinat antigripal.

Un bărbat de 60 de ani, din judeţul Suceava, care a murit în 20 ianuarie, suferea de gripă, fiind confirmat cu virus gripal tip A, în curs de subtipare, având condiţii medicale preexistente, dar nefiind nevaccinat antigripal.

Un alt bărbat de 60 de ani, din judeţul Constanţa, care a murit tot în 20 ianuarie, suferea de gripă, fiind confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, având condiţii medicale preexistente, dar nefiind nevaccinat antigripal.

Un alt bărbat de 55 de ani, din municipiul Bucureşti, care a murit în 22 ianuarie, suferea de gripă, fiind confirmat cu virus gripal tip A, nesubtipat, având condiţii medicale preexistente şi antecedente nevaccinale necunoscute.

Un alt bărbat de 57 de ani, din judeţul Vaslui, care a murit tot în 20 ianuarie, suferea de gripă, fiind confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, având condiţii medicale preexistente, dar nefiind nevaccinat antigripal.

Cele mai citite

Lamborghini va construi o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă