9.8 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăȘtirile zileiNoul sistem de recunoaștere facială alimentat de inteligență artificială citește semnele vitale

Noul sistem de recunoaștere facială alimentat de inteligență artificială citește semnele vitale

Hitoshi Imaoka, membru al companiei de tehnologii IT și de rețea NEC, a dezvăluit un nou sistem care combină inteligența artificială cu tehnologia de recunoaștere facială pentru a prelua semnele vitale la persoanele în vârstă, câștigând un premiu CES 2024 pentru inovație în inteligența artificială, conform Reuters.

Imaoka, care lucrează în industria recunoașterii faciale de aproximativ 20 de ani, a văzut noi oportunități pentru domeniul său odată cu progresul inteligenței artificiale.

Cu părinții săi acum 80 de ani și Japonia confruntându-se cu o societate îmbătrânită, el a căutat să combine inteligența artificială cu recunoașterea facială într-un nou sistem care preia semnele vitale ale persoanelor în vârstă.

Este o modalitate de a ajuta la furnizarea de îngrijiri care este ușoară și poate fi folosită pentru a partaja informații despre sănătate de la distanță, a spus el.

„ Cred că este probabil dificil pentru o persoană în vârstă să poarte un dispozitiv precum un ceas inteligent. Așa că am vrut să creăm un sistem care să poată examina starea de sănătate a oamenilor doar prin aspectul feței lor și de aceea îl expunem aici”, a declarat Imaoka din Las Vegas pentru Reuters.

Sistemul funcționează prin intermediul unui smartphone. Utilizatorul deschide sistemul și se uită în cameră.

De acolo, este nevoie de doar 10 secunde sau până la 60 de secunde pentru ca tehnologia AI de recunoaștere a imaginii să analizeze mișcările pupilelor și modelele faciale pentru a efectua mai multe măsurători, inclusiv frecvența pulsului, nivelul de oxigen și ritmul respirator.

Imaoka a spus că speră să adauge alte măsurători, cum ar fi nivelul de stres și capacitatea de concentrare, pe măsură ce continuă să dezvolte sistemul.

NEC intenționează să lanseze sistemul mai târziu în acest an.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Tinmar înhață contractul de 100 milioane de lei de la RAJA Constanța

La licitația pentru furnizarea de energie pentru RAJA Constanța s-a dat o luptă în doi: Oancea de la Tinmar și Tudose de la...

“Acordul comercial” de la München: jumătate de triliard de dolari, destinați industriei americane de război

Nimeni n-a sesizat atât contrastul, cât și asemănarea dintre München-ul toamnei anului 1938 și cel al iernii 2024. Dacă atunci, francezii și britanicii au...

Simona Halep, anunț de ultimă oră

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, suspendată de Agenţia Internaţională pentru Integritatea tenisului (ITA) pe o perioadă de patru ani, în urma unui test...
Ultima oră
Pe aceeași temă