6.6 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăInternaționalNorvegia trimite forțe armate în preajma sondelor sale de gaze naturale și...

Norvegia trimite forțe armate în preajma sondelor sale de gaze naturale și petrol

Norvegia va desfășura forțe armate în apropierea sondelor sale de gaze naturale și petrol după exploziile care au avut loc luni în jurul gazoductelor Nord Stream din Marea Baltică, anunță Reuters.

„Forțele armate vor fi mai vizibile la instalațiile norvegiene de petrol și gaze”, a anunțat premierul Jonas Gahr Stoere la o conferință de presă susținută miercuri după-amiaza.

Norvegia a devenit principalul furnizor de gaze naturale al Europei după ce Gazprom a limitat sau oprit complet livrările către mai multe state din UE ca urmare a refuzului de a plăti importurile energetice din Rusia în ruble.

Anunțul premierului Norvegiei apare după ce, tot miercuri, atât Josep Borrell, șeful diplomației europene, cât și Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, au vorbit despre un ”sabotaj” al gazoductelor Nord Stream din Marea Baltică, potrivit cursdeguvernare.ro.

Norvegia va aduce forțe armate în preajma sondelor de gaze și petrol, după atacurile la gazoductul Nord Stream 1

Tot miercuri, presa germană a scris că agențiile de securitate de la Berlin se tem că gazoductul Nord Stream 1 va deveni inutilizabil pentru totdeauna.

Mai mulți oficiali citați de cotidianul Der Tasspiegel afirmă că, dacă spărturile din gazoducte nu vor fi reparate rapid, volume mari de apă sărată vor pătrunde în conducte și vor provoca coroziunea țevilor.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Teodosie, cu barbă, dar totuși ciuntit ca mitropolit

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a ieșit de la ședința Sfântului Sinod al bărboșilor, încă prezentând păr...
Ultima oră
Pe aceeași temă