16.7 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăEconomieNivel record pentru Bitcoin. Ce prag a atins pentru prima dată în...

Nivel record pentru Bitcoin. Ce prag a atins pentru prima dată în mai bine de doi ani

Bitcoin a atins nivelul de 50.000 de dolari pentru prima dată în mai bine de doi ani, cea mai mare criptomonedă din lume fiind susținută de așteptările privind reducerile ratelor dobânzilor mai târziu în acest an și de aprobarea regulamentară din luna trecută pentru fondurile tranzacționate la bursă din SUA, concepute pentru a-i urmări prețul, notează Reuters.

Criptomoneda a crescut cu aproximativ 15,7% până acum în acest an, atingând luni cel mai ridicat nivel din 27 decembrie 2021. La ora 17:21 GMT, bitcoin era în creștere cu 4,8% în această zi, la 49.826 dolari, după ce a oscilat în jurul valorii de 50.000 de dolari.

Bitcoin este o criptomonedă digitală descentralizată, care a fost creată în 2009 de o persoană sau un grup de persoane sub pseudonimul Satoshi Nakamoto. Acesta este considerat primul și cel mai cunoscut exemplu de criptomonedă, reprezentând un sistem de plată peer-to-peer care nu necesită intermediari, cum ar fi băncile sau guvernele.

Una dintre caracteristicile cheie ale Bitcoin este faptul că funcționează pe baza tehnologiei blockchain, o înregistrare digitală distribuită care înregistrează toate tranzacțiile efectuate cu Bitcoin. Această tehnologie asigură transparența, securitatea și imposibilitatea duplicării sau modificării tranzacțiilor.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Numărul bugetarilor a crescut cu peste 13.500 anul trecut, ajungând la aproape 1,3 milioane de angajați

Numărul bugetarilor din România a crescut, anul trecut, cu peste 13.500 de posturi, ajungând la aproape 1,3 milioane de persoane. Majoritatea erau angajaţi în...

Preţurile produselor agricole au scăzut cu 13,36%, potrivit INS

Preţurile produselor agricole au scăzut în ultima lună a anului 2023 cu 13,36% raportat la decembrie 2022, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de...

Sute de permise reținute de polițiști în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, polițiștii au reţinut 826 de permise de conducere şi au intervenit la peste 2.900 de solicitări ale cetăţenilor. De...
Ultima oră
Pe aceeași temă