10.2 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSocialAdministratieNicușor Dan spune că angajații Primăriei București vor primi doar 25% din...

Nicușor Dan spune că angajații Primăriei București vor primi doar 25% din salariu

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, joi, că Primăria va intra în blocaj din cauza neadoptării bugetului şi a menţionat că este probabil ca în jur de 7.000 de salariaţi ai instituţiei să primească doar 25% din salarii la începutul săptămânii viitoare.

Edilul a declarat că va continua, vineri, discuţiile cu grupurile din Consiliul General al Municipiului Bucureşti, subliniind necesitatea votării cât mai urgente a bugetului pentru ca primăria să iasă din blocaj.

„Continuăm discuţiile, eu sunt gata să discutăm. (…) Situaţia nu se poate prelungi prea mult, pentru că deja cei 7.000 de salariaţi din primărie şi din instituţiile subordonate luni vor aştepta să-şi primească salariul şi vor vedea că vor primi 25%, toţi banii pe care i-am mai găsit în primărie azi. Pe 8, mâine, ar fi trebuit să primim 400 – 500 de milioane pentru toate cheltuielile, inclusiv salariile din companii. N-o să-i primim pentru că nu avem buget şi atunci trebuie să rezolvăm foarte, foarte repede problema asta. Eu aş vrea mâine, cred că e nerealist mâine, dar luni cel târziu, ca oamenii să îşi primească salariile şi multe altele, factura la iluminatul public, o să vină factura de la transportul public care cuprinde şi salariile la şoferi şi vatmani şi motorina şi toate astea. Sunt mentenanţe, sunt spitale care au nevoie de medicamente. Toate cheltuielile curente trebuie plătite. Nu putem să funcţionăm fără buget”, a afirmat Nicuşor Dan, la Digi24.

Proiectul de buget al Capitalei pentru anul 2024 a fost respins, miercuri, pentru a doua oară, de Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Măsurile PSD ajung să-i atragă pe maghiari la cumpărături în România

Datele Eurostat arată că România a ajuns din urmă Ungaria și Portugalia în privința PIB-ului pe cap de locuitor exprimat în paritatea puterii de...

România va avea un nou stadion ultramodern! Primarul a anunțat începerea studiului de fezabilitate

Finalista Cupei României, Oțelul Galați, va avea un stadion nou. Anunțul a fost făcut de primarul oraşului, Ionuţ Pecheanu, care a anunțat începerea studiului...

Julius Meinl Living a cumpărat hotelul Ambasador din București

Julius Meinl Living anunță finalizarea achiziției Hotelului Ambasador din București, cu o suprafață de 12.600 mp. Hotelul se va redeschide în 2027 după renovare...
Ultima oră
Pe aceeași temă