19.5 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăCulturăNicușor Dan, precizări în scandalul cu Alexandru Arșinel: este actor colaborator al...

Nicușor Dan, precizări în scandalul cu Alexandru Arșinel: este actor colaborator al Teatrului “Constantin Tănase”

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a informat, marţi, că Alexandru Arșinel este în prezent actor colaborator al Teatrului “Constantin Tănase”, în condiţiile în care nu i-a prelungit mandatul de director artistic.

“Precizări la o nouă dezinformare. Alexandru Arşinel a fost şi este actor colaborator la Teatrul ‘Constantin Tănase’. Adică, are un contract de colaborare cu teatrul, iar contractul este în curs. Până de curând era şi directorul artistic (adică directorul adjunct) al teatrului. În urma informaţiilor primite din teatru asupra activităţii sale ca director artistic nu i-am mai prelungit acest mandat. A rămas cu contractul de colaborare cu teatrul, în calitate de actor”, a scris edilul general, pe Facebook.

Nicușor Dan a venit cu o replică despre situația lui Alexandru Arșinel după acuzele formulate de Gabriela Firea

Precizările vin după ce fostul primar general Gabriela Firea a susţinut că lui Alexandru Arşinel i s-a făcut o “imensă nedreptate”.

“Singura dorinţă a unui actor este să joace până în ultima clipă a vieţii. Aplauzele, publicul şi scena îi dau unui artist puterea să continue. Ce i se întâmplă zilele acestea maestrului Alexandru Arşinel este o mare, o imensă nedreptate. Nu poţi să-l arunci precum o măsea stricată din teatrul unde a jucat şi a creat aproape 60 de ani. Ce a făcut primarul general Nicuşor Dan cu Alexandru Arşinel este o dezonoare pe care nimeni nu o înţelege. Maestrul Arşinel nu mai era director al Teatrului de Revistă ‘Constantin Tănase’ de patru ani şi nici nu mai avea vreo funcţie de conducere. Îşi dorea să continue pe postul de consilier artistic şi să-i înveţe pe actorii mai tineri din experienţa adunată zeci de ani pe scenă”, a scris preşedintele PSD Bucureşti, pe Facebook, conform agerpres.ro.

Ea a mai precizat că, în 2019, când a propus acordarea titlului de cetăţean de onoare al Capitalei lui Alexandru Arşinel, s-au opus membrii USR şi o parte dintre liberali.

“Tot ce reprezintă astăzi Teatrul de Revistă ‘Constantin Tănase’ i se datorează maestrului Arşinel. Nicuşor Dan nu a făcut nicio economie la buget după ce l-a îndepărtat pe acest mare actor din funcţia de consilier artistic. Mai bine s-ar fi uitat la zecile de consilieri personali şi directori numiţi politic pe care acum îi caută şi procurorii”, a transmis Firea.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Clotilde Armand vrea blocuri pe spațiile verzi de lângă Lacul Băneasa. Nicușor Dan închide ochii la PUZ-ul fostei colege de partid

Informații despre un plan urbanistic zonal (PUZ) dat de Primăria Sectorului 1, prin care se aprobă construirea de blocuri pe un spațiu verede, în...

Iohannis la Consiliul European, azi și mâine. Situația din Orientul Mijlociu, pe agendă

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, astăzi şi mâine, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles.Şeful statului va participa, de...

Introducere în lumea lansetelor feeder

Pescuitul la feeder a devenit una dintre cele mai apreciate tehnici de pescuit în rândul pescarilor profesioniști și amatori din România. Atracția pentru această...
Ultima oră
Pe aceeași temă