8.7 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăPoliticăNicușor Dan dă asigurări: "Iarna asta va fi mai bine"

Nicușor Dan dă asigurări: “Iarna asta va fi mai bine”

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a transmis un mesaj locuitorilor din București duminică, promițând că iarna acesta va fi mai confortabilă decât în anii precedenți în ceea ce privește furnizarea agentului termic.

Acest lucru se datorează finalizării lucrărilor la 50 de kilometri de conductă din rețeaua de termoficare și implementării centralei Titan, care va echilibra sistemul de încălzire în zona de nord-est a orașului.

“Iarna cea mai rea pentru Bucureşti a fost 2020 -2021, pentru că, fiind an electoral, nu s-au făcut lucrări în vara lui 2020 şi s-au acumulat toate acele lucruri care nu s-au făcut. Îmi aduc că nu a avut, înainte de Crăciun, cam trei săptămâni, apă caldă şi căldură, vreo jumătate de Bucureşti. După aceea, 2021 a fost un pic mai bine, 2022 a fost un pic mai bine, 2023 o să fie mai bine pentru că au fost mari lucrări pe care le-am făcut anul ăsta şi este centrala din Titan care echilibrează pe zona de nord-est”, a explicat Nicuşor Dan, potrivit Agerpres.

El a precizat că la termoficare contează cel mai mult reţeaua principală, întrucât conductele sunt mai mari, iar pierderile pe măsură.

“În 2021, am făcut 28 de km, în 2022 am făcut 32 km şi anul ăsta sigur o să facem 50 km. Sper ca vremea bună să continue cât mai mult ca să putem să lucrăm pe magistrale (…) şi apoi o să lucrăm pe racorduri”, a adăugat primarul.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Navalnîi a fost înmormântat

Liderul opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi, care a murit la 16 februarie la vârsta de 47 de ani într-o închisoare din regiunea arctică rusă, a fost înmormântat...

Bugetul Capitalei, respins. PNL îl acuză pe Nicușor Dan de pomeni electorale ca pe vremea Gabrielei Firea și de subfinanțarea termoficării

Bugetul Capitalei pentru 2024 a fost respins de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, întrunit în şedinţă extraordinară.Proiectul a obţinut 18 voturi "pentru", 6 abţineri...

“Băi, Nicu D. Frânaru, du-te acasă!”

În mandatul său de aproape patru ani, Nicușor Dan a reușit cel mai dramatic salt înapoi al Capitalei din întreaga istorie. Vechea administrație a...
Ultima oră
Pe aceeași temă