20 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăPoliticăNicolae Ciucă, despre Regele Charles al III-lea: „A acţionat întotdeauna ca un...

Nicolae Ciucă, despre Regele Charles al III-lea: „A acţionat întotdeauna ca un adevărat ambasador al României”

Premierul Nicolae Ciucă, prezent joi la recepţia organizată de Ambasada Marii Britanii cu ocazia încoronării Regelui Charles al III-lea, a declarat că acesta a acţionat întotdeauna ca un adevărat ambasador al României.

„Am avut ocazia să îl întâlnesc pe majestatea sa Regele Charles al III-lea pe parcursul mandatului meu şi nu pot decât să susţin ideea că a acţionat întotdeauna ca un adevărat ambasador al României, cu o profundă afinitate pentru ţara noastră, promovând România inclusiv ca destinaţie turistică, dar şi în numeroase acţiuni umanitare şi de cercetare a unor importante teme de interes comun. Majestatea sa reprezintă una dintre cele mai importante legături dintre ţările noastre. Îl felicit pe majestatea sa regele Charles al III-lea pentru încoronare şi pentru asumarea dificilei responsabilităţi de a domni ca suveran al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în aceste vremuri deosebit de complicate”, a spus premierul.

Nicolae Ciucă a declarat că România şi Marea Britanie au o relaţie „excelentă”, concretizată în parteneriatul strategic reînnoit în urmă cu două luni.

„Suntem ţări cu viziuni similare, nu doar aliaţi, iar politicile noastre în materie de securitate, apărare şi afaceri externe sunt, practic, similare. În această perioadă complicată, în care Rusia a declanşat un război pe scară largă asupra Ucrainei, prietenia, cooperarea şi relaţia militară dintre ţările noastre se bucură de o şi mai mare apreciere”, a declarat premierul.

El a menţionat că Marea Britanie a fost „întotdeauna un partener esenţial al României”, în special în împărtăşirea de lecţii învăţate şi de bune practici.

„Au fost multiple ocazii în care militarii noştri au luptat umăr la umăr într-o serie de teatre de operaţii de primă importanţă pentru Alianţa nord-atlantică şi în cadrul diferitelor coaliţii de voinţă ale ţărilor democratice cu valori similare. Educaţia, cercetarea, formarea, expertiza sunt alte domenii de cooperare de primă importanţă pentru cetăţenii noştri”, a spus Ciucă.

Premierul a evidenţiat că peste un milion de români au ales să locuiască în Regatul Unit, unde au fost bine primiţi şi s-au integrat în societatea britanică.

Totodată, Nicolae Ciucă i-a mulţumit ambasadorului britanic Andrew Noble pentru modul în care şi-a desfăşurat activitatea pe parcursul celor două mandate la Bucureşti. 

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Săraci deși muncesc. Lucrătorii din România continuă să aibă cel mai mare risc de sărăcie din UE

România are cea mai mare rată a sărăciei în muncă din rândul statelor Uniunii Europene. Deși muncesc, românii prezintă un risc mai mare de...

Jungla urbană a primăriței Clotilde Armand. Defrișare nocturnă la comandă în zona Piața Domenii-Cașin (Video)

În zona centrală a Sectorul 1, condus încă de primărița USR, Clotilde Armand, mai exact la câțiva pași de Biserica Cașin, se „toaletează”...

Propunerea PSD pentru Plafonarea Adaosului Comercial la Produsele Românești: O Soluție pentru Protejarea Producătorilor Locali

Scandalul Produselor Românești și Răspunsul Retailerilor În contextul recentelor controverse legate de produsele românești din marile magazine, retailerii au refuzat să participe la dezbaterile din...
Ultima oră
Pe aceeași temă