10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăNicolae Ciucă: „Cetățenii își doresc să nu mai avem un număr atât...

Nicolae Ciucă: „Cetățenii își doresc să nu mai avem un număr atât de mare de alegeri”

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, joi, în judeţul Gorj, că sunt discuţii în coaliţie pentru a comasa unele alegeri, punctând că peste 80% dintre cetăţeni îşi doresc „să nu mai avem un număr atât de mare de alegeri”.

„Sunt discuţii pe care le-am generat şi noi, şi Partidul Social Democrat, în urma sondajelor pe care le-am solicitat şi din care rezultă foarte clar, şi nu este greu de înţeles pentru nimeni, că patru-cinci runde de alegeri ne vor ocupa cel puţin şase-şapte luni de zile. Dintr-un an nu ne putem permite să pierdem atât de mult timp. Ca atare, o gândire raţională faţă de modul în care reuşim să comasăm unele dintre alegeri, nu ştim care deocamdată, şi să le ducem într-un interval de timp care să nu ne afecteze activitatea executivă, va fi o decizie foarte bună. Asta îşi doresc şi cetăţenii. Cetăţenii, în proporţie covârşitoare, peste 80%, îşi doresc să nu mai avem un număr atât de mare de alegeri”, a spus Ciucă, într-o conferinţă de presă.

Întrebat despre numirile în ministere în viitorul guvern, acesta s-a arătat convins că, în urma analizei, vor fi găsiţi în PNL oameni pentru numirea în portofolii.

Chestionat dacă ia în calcul şi tehnocraţi, el a replicat: „Vom vedea”.

„În viitorul guvern, în baza analizei la nivelul partidului, vom veni cu nominalizările pentru fiecare post în parte. (…) Vom vedea. Dacă nu vom găsi în partid oamenii cuveniţi pentru posturile respective, vom apela la…, dar eu am convingerea, aşa cum am cunoscut eu Partidul Naţional Liberal, că vom găsi oameni care să se priceapă la ceea ce au de făcut”, a mai declarat Nicolae Ciucă.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

VIDEO. Caz halucinant la Sibiu. Bolid de zeci de mii de euro, dar fură 20 de lei dintr-o cofetărie

Proprietarul unui lanț de cofetării din zona Sibiului a luat măsuri în urma unei creșteri a furturilor și a instalat camere de supraveghere în...
Ultima oră
Pe aceeași temă