27.4 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăInternaționalNehammer merge în Bulgaria dar tot nu acceptă România și Bulgaria în...

Nehammer merge în Bulgaria dar tot nu acceptă România și Bulgaria în Schengen. Cancelarul și ministrul de Interne al Austriei verifică granița Bulgariei

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, va merge mâine în Bulgaria, dar continuă să refuze să accepte România și Bulgaria în Schengen.

Vizita în Bulgaria a cancelarului Austriei și a ministrului său de Interne fusese convenită pentru data de 23 ianuarie 2023 la întâlnirea de la Viena, din 1 ianuarie 2023, a cancelarului Austriei și a președintelui Bulgariei. La acel moment, Nehammer anunța că susține eforturile Bulgariei pentru a combate migrația ilegală. Invitația lansată de cancelarul Nehammer către președintele Rumen Radev a părut o tentativă de reconciliere între Austria și Bulgaria, după ce Austria blocase intrarea Bulgariei și a României în Spațiul Schengen. Ședința JAI în care Austria a respins Bulgaria și România a fost cea din 8 decembrie 2022.

Acum, cu 24 de ore înaintea vizitei în Bulgaria, Nehammer a anunțat că Austria continuă să refuze primirea Bulgariei și a României în Spațiul Schengen. Motivul invocat este tot numărul de migranți ilegali care trec prin aceste două țări, spre Austria. De altfel, în Bulgaria, cancelarul Austriei și ministrul de Interne al Austriei vor merge chiar la frontiera UE, cea dintre Bulgaria și Turcia. Probabil că oficialii bulgari vor încerca să arate că fac tot posibilul pentru a proteja granița externă a UE.

Nehammer refuză România și Bulgaria în Schengen pe motiv că dorește siguranța Austriei

O nouă discuție privind extinderea Spațiului Schengen ar putea avea loc în Consiliul JAI. Un veto al oricărei țări din Schengen, de exemplu cel al Austriei, ar bloca din nou primirea României și Bulgariei în Spațiul Schengen. Tema extinderii Schengen poate fi introdusă pe agenda Consiliului JAI de către Președinția Consiliului UE. În prima jumătate a anului 2023, Președinția Consiliului JAI o deține Suedia.

În Austria, Nehammer transmite în mod constant mesaje populiste și naționaliste. Un asemenea mesaj fusese postat chiar acum trei zile de Partidul Popular și de cancelarul Nehammer.

“Munca cancelarului nostru și a întregii echipe a Partidului Popular va continua și în 2023! Pentru o Austrie puternică, sigură și independentă”, afirma textul postat pe facebook.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Anunț al ANPC cu privirea la achiziționarea jucăriilor pentru copii

Paul Anghel, directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), a transmis un mesaj important pe rețelele sociale, sâmbătă, subliniind necesitatea achiziționării jucăriilor...

Bărbatul suspectat de violarea şi uciderea fetiţei de opt ani din comuna Albeşti a fost prins

Bărbatul suspectat de violarea și uciderea fetiței de opt ani din comuna Albești a fost capturat de polițiști, conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului...

Colegiul Medicilor se contrazice cu Rafila în privința poliței de asigurare

Colegiul Medicilor a transmis, sâmbătă, o reacție la declarațiile ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, privind noua lege a malpraxisului, conform g4media.ro. Ministrul Rafila a declarat vineri...
Ultima oră
Pe aceeași temă