9 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăȘtirile zileiNavă, scufundată la Budapesta. 19 victime

Navă, scufundată la Budapesta. 19 victime

Cea de-a 19-a victimă a fost găsită în apele fluviului, în apropierea complexului cultural Balna din sudul capitalei ungare.

Puţin mai devreme, poliţia a anunţat că a fost găsit un al 18-lea cadavru, lângă podul Rakoczi de pe Dunăre, fiind identificat ca al unuia dintre turiştii sud-coreeni dispăruţi în urma coliziunii din seara de 29 mai dintre o navă cu turişti din Coreea de Sud şi o navă de croazieră de dimensiuni mult mai mari.

Autorităţile lucrează încă la identificarea celui de-al 17-lea corp neînsufleţit, găsit tot joi şi despre care se crede că este tot al uneia dintre victime.

Alţi nouă dispăruţi sunt căutaţi în continuare.

Nava de agrement Hableany (Sirena), cu 33 de turişti sud-coreeni şi doi membri ai echipajului unguri la bord, s-a scufundat miercurea trecută în urma ciocnirii cu vasul de croazieră sub pavilion elveţian Viking Sigyn, al cărui căpitan ucrainean a fost ulterior arestat. Şapte sud-coreeni au fost salvaţi, dar operaţiune de căutare a victimelor şi recuperare a epavei sunt îngreunate de vremea nefavorabilă şi nivelul crescut al apelor Dunării.

O purtătoare de cuvânt a Direcţiei naţionale a apelor din Ungaria a menţionat joi pentru postul public de televiziune M1 că, la solicitarea părţii ungare, Slovacia contribuie la accelerarea scăderii nivelului apei, pentru a permite ridicarea navei scufundate.

Cele mai citite

Inspectorii ANAF primesc statut special și vor fi înarmați

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) va fi reorganizată, iar după această procedură, inspectorii de la Antifraudă Fiscală vor avea un statut special și...

Care este mișcarea fiscală care poate să producă „monștri”

Discuțiile despre cota unică sau impozitarea progresivă sunt inserate artificial pe agenda publică, spune Bogdan Huţucă, preşedintele Comisiei pentru buget finanţe din Camera...

Sindicaliștii din Sănătate pichetează astăzi spitalele

Federaţia "Solidaritatea Sanitară" continuă astăzi protestele, în intervalul orar 12:00 – 12:30, în timpul pauzei de masă, urmând a fi pichetate unităţile sanitare, "fără...
Ultima oră
Pe aceeași temă