24 C
București
duminică, 2 octombrie 2022
AcasăJustițieNarcis Hogea, tatăl unui tânăr mort la Colectiv, nu se împacă cu...

Narcis Hogea, tatăl unui tânăr mort la Colectiv, nu se împacă cu decizia de astăzi a instanței

Narcis Hogea, tatăl lui Alexandru Hogea, un tânăr mort după incendiul de la Colectiv, spune că abia așteaptă al doilea dosar. „L-au ținut până când infecțiile nosocomiale l-au invadat și nu a mai fost nimic de făcut”, a povestit acesta la Aleph News.

Narcis Hogea a explicat la Aleph News că fiul lui a ajuns la Viena abia în data de 7 noiembrie, deși ar fi fost chemat din 4 noiembrie.

„În momentul în care a ajuns, medicii de la Viena ne-au spus că de ce a ajuns așa târziu, de ce nu am venit când ne-au chemat ei. Pentru că acești oameni nu au vrut să-l lase și așa că abia aștept un al doilea dosar care e încă în faza de urmărire la procuratură să ajungă în instanță și să îi văd și pe ceilalți oameni cum vor plăti pentru greșelile pe care le-au făcut”, a spus acesta.

Narcis Hogea, tatăl unui tânăr mort la Colectiv, spune că fiul lui, Alexandru, a murit cu zile din cauza greșelilor unor oameni

El susține că Alexandru a murit din cauza greșelilor unor oameni: „Alexandru a plecat pe picioare de la Colectiv. Alexandru a ajuns conștient la Spitalul Universitar și a avut pe departe cea mai bună evoluție dintre toți cei care erau acolo, la terapie intensivă. Și cu toate acestea l-au ținut până când infecțiile nosocomiale l-au invadat și nu a mai fost nimic de făcut”, conform romania24.ro.

Narcis Hogea a mai povestit că fiul lui a fost scos de pe lista de Belgia.

„O serie de bâlbâieli ucigașe, o serie de bâlbâieli care au dus la moartea copilului meu. Așa că de abia aștept ca cel de-al doilea dosar să ajungă în instanță”, a adăugat tatăl lui ALexandru Hogea.

Magistrații Curții de Apel București au decis joi pedepsele pentru inculpații în dosarul Colectiv. În mare parte este vorba de pedepse înjumătățite față de decizia din fond.

Pedepsele în cazul Colectiv:

Cristian Popescu Piedone, fost primar al Sectorului 4 – 4 ani
Alin Anastasescu, patronul clubului Colectiv – 11 ani și 8 luni
Paul Gancea, alt patron Colectiv – 6 ani și 4 luni de închisoare
Costin Mincu, al treilea patron – 8 ani de închisoare
Daniela Niță (decedată), administratorul firmei de artificii – 12 ani și 8 luni
Cristian Niță, patronul firmei de artificii – 2 ani și 6 luni cu suspendare
Viorel Zaharia, pirotehnist – 6 ani și 10 luni
Marian Moise, pirotehnist – scade la 6 ani și 10 luni
George Petrică Matei, pompier – 8 ani și 8 luni;
Antonina Radu, pompier – 8 ani și 8 luni
Fostele angajate ale Primăriei Sectorului 4, Aurelia Iofciu și Larisa Luminita Ganea au fost achitate.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Majoritatea tinerilor care vor să meargă la facultate plănuiesc să muncească în paralel

Mai bine de 34% dintre respondenți spun că familiile nu-i vor putea susține financiar la facultate. Tot legat de situația materială, aproape 78% dintre adolescenți sunt îngrijorați...

Anchetă la Focșani: Un militar de 22 ani a fost împușcat în cap

Un militar din cadrul unei unități a Brigăzii 8 ROT Focșani a fost găsit împușcat în cap. Ancheta a fost preluată de procurorii militari pentru...

Meci de fotbal cu final tragic: Peste 170 de persoane au murit

Un meci de fotbal a avut un deznodământ tragic, sâmbătă, în Indonezia, unde peste 170 de persoane şi-au pierdut viaţa, inclusiv doi poliţişti. Spiritele s-au...
Ultima oră
Pe aceeași temă