Mulțimile au sosit la biserica de la Sfântul Mormânt din Ierusalim înaintea ceremoniei anuale a Sfântului Foc al Bisericii Ortodoxe, sâmbătă (15 aprilie).
Purtătorul de cuvânt al poliției israeliene, Dean Elsdunne, a declarat că restricționează numărul de persoane ce vor avea voie să participe la eveniment, după ce a ținut cont de sfatul experților în siguranța mulțimilor, ceea ce i-a înfuriat pe liderii bisericii.
Baricadele poliției din jurul site-ului au reținut sute de credincioși și pelerini, deoarece numai persoanele cu permis aveau voie să intre, transmite Reuters.
O mulțime de pelerini și credincioși au ajuns la Sfântul Mormânt din Ierusalim pentru Ceremonia Sfântului Foc, simbolizând învierea lui Iisus
Ceremonia Sfântului Foc, care simbolizează învierea lui Iisus, este unul dintre cele mai colorate spectacole ale sezonului Paștelui, la care participă de obicei mulți pelerini creștini ortodocși și atrage, de obicei, zeci de mii de credincioși, la o biserică gri impunătoare, despre care se crede că are mormântul unde a stat Iisus în urmă cu două mii de ani în urma răstignirii.
Bisericile ortodoxe greco-ortodoxe și ortodoxe armene împart custodia clădirii Bisericii Sfântul Mormânt cu romano-catolici.
Lumina Sfântă s-a aprins în Biserica Sfântului Mormânt, din Ierusalim VIDEO
Sfânta Lumină de la Ierusalim este considerată cea mai clară dovadă a dreptei credinţe, cea mai evidentă dintre minunile creştine care se petrec în Biserica Ortodoxă.
Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim astăzi, 18 aprilie, spre seară, şi va fi distribuită ca de obicei delegaţilor eparhiilor la Aeroportul Internaţional Otopeni.
Aceştia vor purta mască şi mănuşi de protecţie şi vor respecta distanţa socială de 2 metri, subliniază Cancelaria Sfântului Sinod.
Centrele eparhiale, prin protopopiate, vor distribui Lumina Sfântă fiecărei parohii. Voluntarii din parohii, purtând mască, mănuşi şi ecuson nominal, semnat şi ştampilat de parohie, vor primi Sfânta Lumină şi o vor distribui doar la casele credincioşilor care o solicită şi care o aşteaptă, numai în faţa locuinţei, având în mână o candelă sau o lumânare.
Tradiţia aducerii Luminii Sfinte de o delegaţie a Patriarhiei Române direct din Ierusalim şi distribuirea ei prin Eparhii în bisericile din întreaga ţară în noaptea de Înviere a fost instituită de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în 2008.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!