16 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăInternaționalMomente de groază în Turcia. Un mort și 10 răniți, după ce...

Momente de groază în Turcia. Un mort și 10 răniți, după ce o telecabină s-a prăbușit

O persoană a murit și alte 10 au fost rănite în provincia Antalya din sudul Turciei, după ce o cabină de telecabină s-a lovit de un stâlp rupt, a anunțat sâmbătă Ministerul de Interne, notează Reuters.

Douăzeci și patru de cabine au rămas blocate în aer vineri, la ora 17:23 (14:23 GMT). Șaisprezece ore mai târziu, peste 60 de persoane erau încă blocate în cele nouă cabine rămase în aer, a precizat ministerul.

Niciuna dintre persoanele care au fost salvate nu avea răni grave sau stare de sănătate precară, a declarat președintele Autorității de gestionare a dezastrelor și a situațiilor de urgență, Okay Memis, adăugând că au urmărit să finalizeze operațiunile de salvare înainte ca soarele să apună.

Într-o declarație pe platforma de socializare X, ministerul de interne a declarat că șapte elicoptere și peste 500 de salvatori desfășurau eforturi de salvare.

O înregistrare video difuzată de ministerul de interne a arătat personalul de salvare legat de frânghii de siguranță urcând în cabine.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Iohannis – dă-mi-o mie, NA-TO mie

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Klaus Werner Iohannis reinventează schema clasică din blaturile fotbalului românesc. În loc de consacrata “dă-mi-o mie, na-ți-o ție”, șeful de la...

Controverse legate de camere video în sălile de clasă ale școlilor

Reprezentanții profesorilor se opun proiectului prin care Guvernul vrea să impună instalarea camerelor video de supraveghere în sălile de curs ale școlilor. În data de...

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...
Ultima oră
Pe aceeași temă