17.3 C
București
luni, 26 februarie 2024
AcasăPoliticăMoldova avertizează cu privire la "operațiuni psihologice" rusești, în timp ce tensiunile...

Moldova avertizează cu privire la “operațiuni psihologice” rusești, în timp ce tensiunile cresc

Liderii Republicii Moldova au respins afirmațiile Rusiei potrivit cărora Ucraina plănuiește să atace teritoriul separatist pro-rus al țării și au făcut apel la calm, scrie BBC.

Ministerul rus al Apărării a afirmat, fără nicio dovadă, că sabotori ucraineni îmbrăcați în trupe rusești ar ataca din Transnistria, pentru a oferi un pretext pentru o invazie ucraineană.

Moldova avertizează de săptămâni întregi că Rusia complotează pentru a prelua puterea.

Iar oficialii au respins afirmațiile Rusiei ca fiind “operațiuni psihologice” ca parte a războiului.
“Ministerul Apărării consideră că este un element al unei operațiuni psihologice și nu un plan real”, a declarat secretarul de stat Valeriu Mija.

Deputatul Doina Gherman a declarat presei moldovenești că acuzațiile rusești sunt “dezinformări agresive”.

Nu a existat nicio amenințare iminentă și a îndemnat publicul să aibă încredere în guvern.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, aflată joi într-o vizită în România, a vorbit despre provocările fără precedent în materie de securitate care urmează.

“Unii au vrut ca țara noastră să cadă și să instaleze la Chișinău un guvern marionetă înrobit intereselor Kremlinului”, a spus ea.

Republica Moldova nu face parte din NATO, dar în iunie anul trecut a primit statutul de țară candidată la UE în aceeași zi cu Ucraina, ceea ce a adus-o cu un pas mai aproape de aderarea la blocul comunitar. La începutul acestei săptămâni, liderul moldovean s-a întâlnit cu președintele american Joe Biden, care a promis că va sprijini suveranitatea țării sale.

Cu toate acestea, pe flancul estic al Moldovei se află o fâșie îngustă de pământ numită Transnistria, între râul Nistru și granița cu Ucraina. Această regiune separatistă are un contingent de pacificatori ruși, iar Moscova a avertizat că orice amenințare la adresa securității sale va fi tratată ca un atac la adresa Rusiei însăși.

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Nae Caranfil, regizorul:”Nici la Hollywood nu prea mai sunt bani”

La Dialogurile Puterii, un invitat special, regizorul Nae Caranfil, cu modestia creatorului, vorbește despre filme, despre trecutul și viitorul cinematografiei, dar și despre...

Ryanair scumpește biletele cu 10%

Michael O'Leary, directorul general al Ryanair a avertizat că cei care călătoresc cu avionul se vor confrunta în această vară cu preţuri mai ridicate...

Agent Green dezvăluie cum se distrug pădurile din Munții Rodnei

Organizația Agent Green difuzează cel de-al treilea episod al serialului ”Jaf în Parcul Național Munții Rodnei”, în care prezintă situația de pe raza Ocolului...
Ultima oră
Pe aceeași temă